"Jurilovca este situata intr-un peisaj de basm in apropiere de Marea Neagra şi de Delta Dunarii, o zona umeda unica şi o localitate aflata in patrimoniul mondial al UNESCO pentru biodiversitatea si peisajele sale uimitoare", este descrisa in comunicatul CE localitatea din judetul Tulcea, scrie Mediafax.

Premiul a fost acordat ca urmare a stradaniilor autoritatilor locale de a primi "vizitatori de toate varstele din intreaga Europa".

"Se fac eforturi pentru ca toti vizitatorii, in egala masura, sa petreaca o vacanta placuta aici. Centrul local pentru turişti ii ajuta pe toti vizitatorii sa gaseasca raspunsuri la orice intrebari au pe parcursul şederii lor in regiune", precizeaza comunicatul.

Citeste si:

Potrivit Comisiei Europene, "turismul accesibil destinat persoanelor in varsta şi celor cu nevoi speciale este una dintre ramurile turistice din Europa ale carei resurse nu sunt suficient valorificate", iar dezvoltarea sa sprijina oportunitatile egale şi drepturile omului, precum si imbunatatirea calitatii generale a destinatiilor turistice. Din acest motiv, Comisia Europeana a decis sa acorde in 2013 "Premiul european de excelenta pentru turism accesibil" (EDEN).

Pe langa Jurilovca vor mai fi premiate localitati turistice din Austria, Belgia, Croatia, Cipru, Cehia, Estonia, Franta, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, Slovenia, Spania şi Turcia.