Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca Regia Autonoma de Transport Timisoara (RATT) a investit 40.000 de lei, bani proveniti din fonduri proprii, pentru reconditionarea unui tramvai vechi de 37 de ani. Acesta a fost dotat cu internet, dozatoare de bere, aparat pentru cafea, chiuveta si toaleta, cuptor cu microunde si doua frigidere.

Potrivit primarului, oricine poate inchiria acest tramvai pentru o petrecere sau un eveniment.

"Am considerat ca poate ar fi apreciat un astfel de demers, o amenajare a unui tramvai vechi, astfel incat sa poata fi folosit pentru circuite in scop turistic sau chiar scop de agrement, pur si simplu. Sa se poata servi ceva intr-un cadru civilizat. S-a facut o amenajare a unui tramvai din 1976, cu tot ce trebuie pentru a asigura un confort la nivelul pretentiilor noastre de astazi, inclusiv internet exista in acest tramvai. Vrem ca el sa fie folosit nu numai la diverse ocazii si sa poata fi inchiriat de catre cei ce doresc sa faca circuite in scop turistic. Vrem ca Timisoara sa aiba cat mai multe elemente de atractivitate. De altfel, cred ca toata lumea a putut remarca faptul ca Timisoara este, in ultima vreme, mult mai vizitata. In fiecare week-end putem vedea in Piata Victoriei numeroase grupuri de turisti", a declarat primarul Nicolae Robu.

Citeste si:

Primarul crede ca investitia RATT in acest tramvai va fi amortizata in cel mult doi ani.

Vagonul, care are 30 de locuri pe scaune, circula doar la cerere, pe traseul istoric: Piata Libertatii - Piata Victoriei - Piata Maria - Piata Traian - Piata Libertatii.

Inchirierea costa 60 de lei pe kilometru fara ghid si 135 de lei/kilometru cu ghid, precum si 140 de lei pentru o ora de stationare, tarifele fiind fara TVA.