Filis Husein, managerul acestui proiect, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa prilejuita de inceperea lucrarilor de modernizare, ca obiectivul il reprezinta extinderea, acoperirea si modernizarea cladirii Delfinariului din cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii din Constanta. Ea a precizat ca in urma lucrarilor capacitatea Delfinariului se va dubla de la 600 de locuri cate sunt in prezent pana la 1348.

De asemenea, Delfinariul va fi acoperit cu 1.720 de metri patrati de panouri tristrat - aluminiu cu poliuretan - avand si portiuni din invelitoare vitrata - pentru a permite o iluminare naturala. Filis Husein a precizat ca, pe langa cresterea capacitatii, Delfinariul va fi dotat si cu un lift special hidraulic pentru persoanele cu dizabilitati, o instalatie de ventilatie - climatizare, o instalatie dezumidificatoare de aer.

Directorul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii, Adrian Balba, a precizat in cadrul conferintei de presa, ca era necesara o asemenea investitie deoarece in timpul verii numarul spectatorilor este mai mare decat capacitatea Delfinariului. Ea a mai spus ca pana la finalizarea proiectului reprezentatiile vor fi sustinute in cadrul bazinului acoperit.

"Spatiul pe care il aveam era insuficient. In timpul verii vin multi turisti, delfinii nu sunt de acord sa se joace mai mult decat patru spectacole pe zi, maximum cinci pe zi si am avut situatii in care nu am putut primit toti vizitatorii pentru ca nu incapeau. In sezonul care urmeaza vom tine delfinii doar in bazinul mic, bazinul acoperit, dar deja sunt pregatit ca sa ofer alte atractii turistilor daca vin in numar mare si nu vor incapea vara asta", a afirmat Adrian Balba, care nu a dorit sa dezvaluie, deocamdata, surprizele pregatite pentru urmatorul sezon estival.

Valoarea proiectului este de 12.926.646 de lei, din care opt milioane reprezinta contributia proprie a beneficiarului, patru milioane este asistenta financiara nerambursabila din Fondul European pentru Dezvoltare Regionale, iar restul sumei vine de la bugetul national.

Managerul proiectului a precizat ca lucrarile vor fi incheiate in aprilie 2015, acestea fiind realizate de catre SC Mobitom SA.