Constructia centrului spa va incepe in acest an si va fi incheiata in 2015. Proiectul, in valoare de 42,8 milioane de lei, va cuprinde mai multe spatii de relaxare, saune, bai de aburi, grota de gheata, piscine, aqua parc, terenuri de squash, solar, sali de fitness, spinning, cardio si aerobic.

De asemenea se vor amenaja zone de spatii verzi si locuri de joaca pentru copii. "Printre alte beneficii se estimeaza ca proiectul va conduce la cresterea numarului de turisti cu circa 15 % si va crea 35 de noi locuri de munca in oras. Proiectului va fi dezvoltat in zona centrala a orasului", se arata intr-un comunicat al Primariei Predeal.

Valoarea totala a proiectului este de 42,8 milioane de lei, din care finantare externa nerambursabila 20,1 milioane de lei si 22,7 milioane lei finantare proprie. Cel de-al doilea proiect, care va fi inceput tot in acest an si incheiat anul viitor, vizeaza facilitarea accesului in zona turistica Clabucet-Cioplea-Predeal. Administratia locala isi propune realizarea unor obiective care sa imbunatateasca accesul in zona turistica de cel mai mare interes in sezonul de iarna, respectiv zona schiabila.

Proiectul cuprinde trei parcari etajate cu 213, 481, respectiv 257 locuri, o parcare clasica, cu 123 de locuri, reabilitarea si modernizarea a doua strazi, care va include si amenajarea unor piste pentru biciclete pe o lungime de 3,797 kilometri. Valoarea totala a proiectului este de 55,2 milioane de lei, din care finantare din fonduri europene 53,97 milioane lei si finantare proprie 1,29 milioane lei.