Tarom l-a numit pe Gabriel Dumitrascu in functia de presedinte al Consiuliului de Administratie

Operatorul aerian Tarom l-a numit, joi, pe Gabriel Dumitrascu, seful Directiei de privatizare din Departamentul pentru Energie, in functia de presedinte al Consiliului de Administratie (CA), post ocupat anterior de catre Dante Stein.

Dumitrascu, numit in CA-ul operatorului aerian Tarom la inceputul lunii mai, este si administrator al Aeroporturi Bucuresti, companie care gestioneaza cele doua aerogari ale Capitalei.

Ministerul Transporturilor a schimbat in luna mai componenta ambelor companii. La Tarom, AGA a decis schimbarea a patru din cei sase membri ai Consiliului de Administratie, cei ramasi fiind Dante Stein, fost consilier al premierului Ponta, si Razvan Filipescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, potrivit Mediafax.

Din CA-ul companiei aeriene mai fac parte, pe langa Dumitrascu, Stein si Filipescu, Iulian Matache (secretar de stat in Ministerul Transporturilor), Radu Mihai Fleanta (pilot Tarom), Toma-Dorin Cimpeanu (fost secretar de stat in Ministerul pentru Societatea Informationala) si Dan Valeriu Andrei (fost director in cadrul Ministerului Transporturilor, pe segmentul aviatiei).

CA-ul Tarom a fost condus anterior de Stein. La Aeroporturi Bucuresti, Ministerul Transporturilor a demis joi CA-ul si a numit unul interimar, a anuntat Fondul Proprietatea, actionar minoritar al companiei, sustinand ca "exista dovezi" ca AGA a avut loc fara respectarea prevederilor legale.

Citeste si:
Întârziere de circa patru ore a unui zbor Tarom către Madrid
Întârziere de circa patru ore...

Din noul Consiliu de Administratie fac parte, reprezentand Ministerul Transporturilor, Dumitrascu, Iulius Plaveti (fost presedinte ANRE), Dragos Brezeanu, Gheorghe Catalin Radu (director al Departamentului de Aviatie Civila si Spatiu Aerian din Ministerul Transporturilor), Dan Andrei (membru si in CA-ul Tarom) si Adrian Toma, unul dintre sefii de sindicat de la Aeroporturi Bucuresti, au declarat surse apropiate situatiei.

Un loc in CA, alocat FP, a ramas vacant pentru ca reprezentantii actionarului minoritar nu au participat la AGA, au mentionat sursele.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri