Cei mai multi turisti care prefera sa isi petreaca vacanta in propria tara sunt din Franta, urmati de cei din Spania, Germania, Marea Britanie si Ucraina.

„Cu atat de multe lucruri de oferit pe care le are Europa, nu este suprinzator ca turistii aleg sa ramana in propria tara. Europenii par sa evite presupusa anxietate data de parasirea zonei de confort, si tind sa explore zonele apropiate de ei. Indiferent de cat de departe sau de aproape alegem sa ne petrecem bine-meritatele vacante, explorarea destinatiilor alese si largirea orizonturilor nu trebuie sa fie o experienta stresanta”, a declarat presedintele MasterCard Europe, Javier Perez, potrivit unui comunicat al companiei.

Un alt studiu care analiza obiceiurile de calatorie ale turistilor, prezentat de Comisia Europeana, a aratat ca in 2013 cel putin doi din cinci europeni au ales sa isi petreaca cea mai mare parte a vacantei in tara. Mai putin de o cincime dintre acestia au vizitat o tara din afara Uniunii Europene.

Citeste si:

Potrivit studiului, atunci cand planuiesc o vacanta europenii cauta locuri familiare si 56% dintre ei se ghideaza de obicei dupa recomandarile facute de cei apropiati.

MasterCard este o companie de tehnologie in industria globala de plati care opereaza in peste 210 tari si teritorii.