Operatorul aerian Emirates Airline, cu sediul in Dubai, va incepe sa opereze zboruri intre Bucuresti si Dubai pana la sfarsitul acestui an, dupa ce a prospectat in ultimele luni piata romaneasca, potrivit unor surse din turism.

Reprezentantii Emirates s-au intalnit in ultimele luni cu reprezentanti ai mai multor agentii de turism din Romania si cu oficiali din conducerea aeroportului Otopeni, anuntandu-si intentia de a opera zboruri intre Bucuresti si Dubai, noteaza Mediafax.

Compania, controlata de emiratul Dubai, a inceput zborururile in octombrie 1985, cu doar doua avioane, un Boeing 737 inchiriat si un Airbus 300 B4. Incepand cu al treilea an de functionare, compania a inregistrat constant profit anual, se arata pe site-ul Emirates Airline.

In prezent, Emirates are peste 215 avioane si opereaza zboruri catre mai mult de 140 de destinatii in peste 80 de tari. Peste 1.500 de zboruri pleaca din Dubai in fiecare saptamana, catre destinatii pe sase continente. Compania este cel mai mare operator din lume pentru aeronavele Airbus A380 si Boeing 777.

Emirates are, potrivit datelor pentru luna aprilie, comenzi transmise constructorilor de aeronave pentru peste 370 de avioane, cu o valoare de circa 162 de miliarde de dolari. In anul financiar 2012/2013, Emirates a transportat 39,4 milioane de pasageri si 2,1 milioane de tone de marfa.

Citeste si:
Ce obiective are Emirates in Romania
Birinci, Emirates: Exista...

Sursa foto: Avion Emirates in aeroportul JFK/ Shutterstock.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Afla ce companii aeriene vin la Bucuresti pentru recrutari