Agentii de vanzari vor fi inlocuiti de portalurile online ca Booking sau Expedia si vor deveni consultanti, sustine Corina Pacuraru, proprietara Perfect Tour, cea mai mare agentie de turism dupa cifra de afaceri in 2013, de 206 milioane de lei.

"Agentii de rezervari vor fi inlocuiti de site-urile de booking, cei care nu stiu sa faca mai mult decat call center. De fapt, cei care sunt in spatele portalurilor de rezervari. Cine mai are nevoie sa apeleze la un agent pentru o simpla rezervare la hotel?", si-a pus intrebarea sefa Perfect Tour, intr-un interviu acordat Wall-Street.ro.

Totusi, ea sustine ca cine vrea sa aiba garantia unei locatii mai putin cunoscute si garantia unor servicii va apela la consultanti, care vor trebui sa consilieze, sa orienteze si sa foloseasca experienta cu turistii pe care i-au avut, astfel incat sa-i ajute sa gaseasca vacanta potrivita.

Cu cat sunt platiti consultantii in turism

"Si atunci un astfel de om este platit corespunzator, are o alta valoare. Acest lucru se intampla in toate agentiile, nu numai la noi. Un minim de pornire este de 2.000-2.500 lei pe luna pentru cineva pe un post entry level, iar un agent experimentat poate depasi usor 1.000 de euro lunar. Plus ca are o viata foarte frumoasa. Are ocazia sa calatoreasca fie personal, fie prin intermediul clientilor pe care ii are. Avem agenti care au fost in Jamaica, Thailanda, Argentina, nu vorbim doar de destinatiile cele mai apropiate ca Grecia sau Turcia", a completat Corina Pacuraru.

Sefa Perfect Tour spune ca munca unui agent calificat nu va fi niciodata inlocuita de o masina, chiar si pentru rezervari la un hotel. "Daca vrei sa poti sa recuperezi niste bani, atunci este bine sa apelezi la un agent de turism pentru ca nu ai cum sa negociezi cu un sistem. Cand te duci la hotel iti spun ca este fully booked si atunci cine intervine pentru tine? Eu nu cred ca cineva se duce intr-un safari sau chiar si in Caraibe cu rezervare pe Booking", sustine antreprenoarea.

70% din angajatii din turism sunt femei

Corina Pacuraru spune ca 70% din angajatii din industrie sunt femei, insa, pe posturile de management, proportia este in favoarea barbatilor. Sefa Pefect Tour, agentie in care lucreaza in prezent 200 de angajati, spune astfel ca intentioneaza sa echilibreze balanta si sa angajeze in viitor mai multe femei.

Perfect Tour a incheiat 2013 cu afaceri de 206 milioane de lei, din care 70% inseamna partea de corporate. Cifra a plasat compania pe primul loc pe piata turismului, inaintea Christian Tour si Happy Tour.

Cititi si un interviu cu proprietara Perfect Tour, in care a povestit despre lansarea in business, in care a fost "impinsa" intr-un moment in care voia doar sa-si faca datoria de asistenta medicala intr-un spital din Galati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri