Mai mult de 80% dintre turistii straini care vin in Romania cu grupuri organizate prin agentiile de turism sunt pensionari, cu varste de peste 65 de ani, a declarat agentiei Mediafax Alexandru Marginean, director in cadrul agentiei Karpaten Turism, reprezentantul Neckermann in Romania.

"Peste 80% dintre turistii straini care ajung in Romania in vacante organizate prin agentiile de turism sunt in varsta, depasind 65 de ani. Vin in grupuri de 30-40 de persoane, in general pentru circuite culturale in Transilvania sau croaziere pe Dunare, care pleaca din Austria sau Germania", a afirmat Marginean, prezent la targul international de turism FITUR, care se desfasoara in perioada 28 ianuarie-1 februarie la Madrid.

El a afirmat ca varsta strainilor care ajung in Romania in croaziere pe Dunare este chiar mai ridicata decat a celor care ajung pe circuite, depasind in cele mai multe cazuri 75 de ani. Pe astfel de croaziere au venit si turisti de 90-95 de ani. "Unii vin cu carucioare, altii cu tuburi de oxigen. Cei mai multi sunt germani, austrieci, olandezi, elvetieni si, mai nou, polonezi", a adaugat reprezentantul Neckermann. Acesta a explicat ca Romania nu este considerata o destinatie pentru tinerii din strainatate si nu este prima optiune pentru acestia, scrie Mediafax.

"Romania se vinde prin pret, deci cei care vin aici sunt destul de retinuti la cheltuieli. Cu 500 de euro cumpara o vacanta de o saptamana in Romania cu zbor, cazare, doua mese pe zi si circuite. Partea buna este ca toti se intorc placut surprinsi de la noi, pentru ca nu au asteptari mari atunci cand vin, fiindca imaginea Romaniei in Europa este inca proasta", a spus Marginean.

Romania este prezenta la targul de la Madrid cu un stand de 175 de metri patrati, la care isi expun ofertele 27 de expozanti, printre care agentii, hoteluri, companii aeriene si autoritati locale. Potrivit ultimelor date anuale disponibile, in anul 2013 au ajuns in Romania peste 1,7 milioane de turisti straini, cei mai multi dintre ei provenind din Germania (228.000), Italia (181.000) si Franta (118.000).

Citeste si:
Ludovic Orban vrea mentinerea valorii voucherelor de vacanta
Ludovic Orban vrea mentinerea...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romania este cel mai mare exportator de viori din UE