Un sindicat al pilotilor de la Lufthansa a anuntat o greva de o zi, pentru miercuri, actiunea de protest, ultima dintr-o serie, urmand sa afecteze operatiunile pe distante scurte si medii ale companiei aeriene germane, relateaza AP.

Sindicatul Vereinigung Cockpit a organizat 12 greve pe termen scurt in ultimele luni, care au afectat diverse unitati ale companiei. In centrul conflictului se afla planul Lufthansa de a reduce sumele platite pilotilor care se pensioneaza anticipat, scrie Mediafax.

Sindicatul a anuntat greva luni noaptea, precizand ca negocierile de saptamana trecuta nu au condus la niciun progres. Filialele low-cost Germanwings si Eurowings nu vor fi afectate de greva, au mai anuntat reprezentantii pilotilor. Companii aeriene nationale, ca Lufthansa, se confrunta in ultima perioada cu o concurenta tot mai puternica din partea unor companii europene low-cost si unor operatori majori din zona Golfului. In acest context, Lufthansa a anuntat ca intentioneaza sa lanseze servicii low-cost.

Sursa foto: Aeroportul din Frankfurt/Wall-Street.ro

Citeste si:
Air France: greva pilotilor aduce pierderi minime de 10 mil. euro/ zi
Greva pilotilor de la Air...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Zeci de mii de pasageri Lufthansa, afectati de greva pilotilor