Dupa accidentul aviatic al Germanwings, Tarom tine sa precizeze ca niciodata un ramane o singura persoana in cabina de pilotaj, potrivit politicii companiei aeriene romanesti.

“Manualul de Operatiuni al Companiei Tarom prevede instructiuni cu privire la accesul si iesirea din cabina de pilotaj in timpul zborului. Conform acestor instructiuni, politica TAROM este ca niciodata nu ramane o singura persona in cabina de pilotaj”, se arata intr-un comunicat de presa al Tarom.

Potrivit Tarom, daca un membru al echipajului de zbor paraseste cabina in timpul zborului, acesta trebuie sa solicite unui membru al echipajului de cabina sa-l inlocuiasca in cabina pana la intoarcere.

Totodata, mai multe companii aeriene din intreaga au anuntat schimbarea procedurilor in timpul zborurilor, astfel incat este obligatorie prezenta a doi membri ai echipajului in cabina de pilotaj.

Numeroase companii aeriene din Canada, Norvegia, Germania si Marea Britanie au decis modificarea procedurilor de acces in carlinga. Autoritatea aeronautica civila din Marea Britanie a anuntat ca "monitorizeaza" evolutia anchetei privind prabusirea avionului Germanwings in Franta, potrivit Mediafax.

Citeste si:
TAROM e in picaj: pierde 4.600 de euro pe ora
TAROM pierde 4.600 de euro pe...

Companiile Air Canada, Westjet Air Transat, Air Shuttle, Lufthansa, Air Berlin, Easyjet, Monarch Airlines, Virgin si Thomas Cook au confirmat modificarea procedurilor.

Noile proceduri impun prezenta permanenta a doua persoane in cabina pilotilor. Noua regula este conforma cu legislatia din Statele Unite, unde un insotitor de bord este obligat sa intre in carlinga cat timp unul dintre cei doi piloti al unui zbor comercial a iesit. In Uniunea Europeana, procedurile permiteau iesirea unui pilot scurt timp din carlinga, fara a intra alt membru al echipajului.

Autoritatile franceze suspecteaza ca prabusirea avionului companiei Germanwings este un act sinucigas comis de copilot. Incidentul aviatic s-a soldat cu 150 de morti.

Citeste si:
Tarom ofera bilete la 65 euro cu ocazia a 65 de ani de existenta
Tarom ofera bilete la 65 euro...

Sursa foto: Cabina de pilotaj/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
TAROM pregateste deschiderea rutelor catre China si SUA