Managerul proiectului "Promenada turistica Mamaia", Ani Merla, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca acesta a fost cel mai mare proiect al Primariei Constanta cu fonduri europene in exercitiul financiar 2007-2013, prin programul Regio, iar realizarea lui va duce la dezvoltarea agentilor economici cu activitati sezoniere si va atrage mai multi turisti, scrie Mediafax.

Ea a mentionat ca durata de implementare a proiectului a fost de trei ani, cu unul mai mult fata de cum fusese programat initial, pentru ca lucrarile au fost oprite in timpul verii pentru a nu afecta turistii si agentii economici din statiune. "Au fost trei ani de implementare, trei ani care nu fusesera initial programati. Trebuia sa se termine in doi ani, dar datorita faptului ca nu am vrut sa oprim sezonul estival in vara anului 2014, am stopat noi lucrarile, am permis activitatea agentilor economici si, bineinteles, sosirea turistilor si desfasurarea unui sezon estival normal, iar undeva la sfarsit de septembrie anul trecut am reinceput lucrarile de acolo de unde le lasasem si am continuat in zone neatacate pana in acel moment", a explicat Ani Merla.

Proiectul a avut ca scop dezvoltarea si promovarea turismului prin reabilitarea infrastructurii publice urbane din statiunea Mamaia, mai exact modernizarea si reamenajarea promenadei turistice din Constanta - zona Sat Vacanta si statiunea Mamaia (zona cuprinsa intre Piateta Perla/Hotel Malibu si complex hotelier Bicaz).

Citeste si:

Lucrarile de reabilitare a promenadei turistice din statiunea Mamaia au inclus amenajarea trotuarelor si a pistelor pentru biciclisti, dar si a unei parcari pentru autovehicule.

De asemenea, a fost creat un sistem de colectare si evacuare a apelor pluviale, s-au inlocuit mobilierul urban (bancute, pergole, cosuri de gunoi), cismelele si stalpii de iluminat, au fost amplasate indicatoare rutiere, panouri informative si indicatoare de orientare turistica.

Contractul pentru proiectul "Promenada turistica Mamaia" a fost semnat in august 2012, iar lucrarile au inceput in toamna anului 2013 si au durat efectiv 11 luni si jumatate, fiind si intreruperi cauzate de conditiile meteo, dar si pentru a nu periclita sezonul estival. Valoarea totala a proiectului a fost de 68,6 milioane de lei, din care 48,3 milioane de lei a fost contributia Uniunii Europene, iar cate 8,6 milioane de lei - contributia Guvernului si a beneficiarului. Lucrarile au realizate de un consortiu format din firmele ABC Val, Mobitom si UTI.

Sursa foto: Plaja Mamaia/Shutterstock.com