Doua capele ar urma sa fie construite la Mamaia, dupa ce Arhiepiscopia Tomisului a primit drept de folosinta asupra a doua terenuri in suprafata totala de peste 700 de metri patrati, primarul Radu Mazare anuntand ca acolo se vor putea casatori atat constantenii, cat si turistii.

Consilierii locali din Constanta au aprobat, in sedinta de miercuri, doua proiecte de hotarari privind transmiterea dreptului de folosinta, pe perioada existentei constructiei, pentru doua terenuri catre Arhiepiscopia Tomisului, scrie Mediafax.

Primul teren are o suprafata de 270 de metri patrati si este situat in zona Hotelului Mercur Minerva, iar cel de-al doilea are 443 de metri patrati si se afla in zona Hotel Perla. In cazul in care constructia nu este realizata in termen de doi ani, terenul va reveni la municipalitate, se arata in hotararea Consiliului Local Municipal.

Radu Mazare a anuntat, la finalul sedintei, ca pe aceste terenuri vor fi construite doua capele unde se vor putea casatori atat constantenii, cat si turistii.

"Ce are credinta si Dumnezeu si lucrurile bune pe care le faci cu distractia si plaja? Inalt Prea Sfantul m-a rugat, sunt multe solicitari, pentru noi nu-i nimic deosebit ca mergem la biserica, iar cei care se casatoresc, se casatoresc undeva la malul marii. Pentru altii din tara e un lucru deosebit si pot sa-si cupleze casatoria, mersul la biserica, nunta cu petrecutul la mare, ori eu vreau sa ofer tot ce este si se poate oferi de la... pana la...”, a declarat Radu Mazare, la finalul sedintei Consiliului Local.

Totusi, primarul crede ca la capelele din Mamaia nu ar trebui oficiate si slujbe de inmormantare deoarece nu considera ca este potrivit "sa umblii cu mortul" printre carele alegorice.

"Asta o sa discut cu Inalt Prea Sfantul. Nu cred ca este potrivit ca printre carele alegorice sa umblii cu mortul, o sa fie in oras, dar momente de bucurie si de veselie se pot face fara probleme”, a explicat Radu Mazare.

El a recunoscut ca nu obisnuieste sa mearga la biserica, spunand ca in fata lui Dumnezeu este mai important ceea ce faci pentru semenii tai decat "sa mergi des la biserica si sa faci cruci".

"Mai merg din cand in cand, de Pasti. Nu sunt un tip foarte religios, nu cred ca mergand la biserica si facand cruci, matanii si nu stiu ce, ma iarta Dumnezeu. Eu cred ca este important ce faci pentru semenii tai care au nevoie de ajutor si eu fac, Slava Domnului, acum fara sa ma laud, fac, ca asa simt. Asta ca tin post, ca nu tin post, ca m-am imbracat decent, ca nu m-am imbracat decent, ca am facut sapte cruci sau...asa cred eu, fiecare cum crede”, a mai afirmat Radu Mazare.

Intrebat cu se vor impaca fetele de pe carele alegorice cu bisericile din Mamaia, primarul a raspuns: "Fetele sexy zapacesc baietii si ii duc la biserica sa se casatoreasca si apoi, cand divorteaza, merg la club de bucurie”.

In luna iulie a acestui an, Arhiepiscopia Tomisului a solicitat Primariei Constanta atribuirea de terenuri pentru constructia unor capele in Mamaia, motivand ca exista numeroase cereri din partea oamenilor pentru cununii si botezuri in aceasta statiune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri