"Provocarile lui 2016 tin de concurenta aeriana care creste in continuare. Avem in acelasi timp probleme de care nu stim din timp, care tin de pretul motorinei si de acciza", a declarat Dragos Anastasiu, proprietarul Eurolines Romania, la aniversarea a 20 de ani de activitate a grupului.

"Noi avem voie sa transportam oameni din Bucuresti la Sighed, din Sighed la Viena, dar nu avem voie sa transportam oameni de la Bucuresti la Sibiu", a declarat Anastasiu pe subiectul liberalizarea transportului. "Ar aduce concurenta mai mare, preturi mai bune, calitate mai buna", a continuat antreprenorul despre ce ar inseamna liberalizarea transportului.

Eurolines va investi anul acesta in achizitia a patru autocare, dupa ce in 2014 si-a innoit flota cu 8 autocare. In prezent, flota Eurolines numara peste 500 de autocare. Ruta Bucuresti-Praga-Berlin "merge cel mai bine", potrivit lui Anastasiu. Targetul principal al Eurolines Romania sunt romanii care merg la munca in strainatate sau rudele lor care merg in vizita, insa segmentul de turisti devine tot mai puternic.

Grupul Eurolines are 20 de companii membre, cu un numar de 78 de puncte de lucru in Romania si 700 de angajati. Principalul concurent al Eurolines Romania este compania Atlassib.