Pentru unii turisti romani vizitarea unei tari straine nu este de ajuns. Asa ca si-au "condimentat" vacantele cu experiente despre care probabil auziti prima oara, cum ar fi nunta in stil indian, cina romantica in pestera sau pescuit de piranha in Amazon. Iata cele mai neobisnuite cereri ale turistilor romani, potrivit principalelor agentii de turism din tara.

Serviciu Cost Agentie
Zbor cu avionul privat la New York 250.000 euro/2 persoane Tui TravelCenter
Nunta in stil indian in Delhi – India (scopul calatoriei a fost nunta in sine si intreg pachetul cu zboruri, cazare, eveniment) 20.000 euro/cuplu Eturia
Cazare in bungalow-uri pe apa (7 nopti, hoteluri de 5 stele si 5 stele +), transferuri cu avion/yacht privat intre insule si insulite 11.000 euro/2 persoane Perfect Tour
Petrecere zi de nastere la Disneyland (4 zile) 6.800 euro/2 adulti + 1 copil Perfect Tour
Vacanta in triburile din Noua Zeelanda (2 saptamani) 2.000-3.000 euro/persoana Tui TravelCenter

Trekking in Torres del Paine – Chile (face parte dintr-un pachet in care sunt incluse zboruri si cazare la fata locului)

de la 1.000 euro/persoana Eturia

Trekking in Marele Canion – SUA (trei nopti de cazare in Marele Canion)

800-1.000 euro/persoana Eturia
Cina romantica si spectacol privat de dansuri traditionale in pestera in Hawaii 700 dolari Perfect Tour
Pic-nic cu mesele in apa si hranirea rechinilor (transfer cu salupa privata) 450 euro Perfect Tour
Baie privata sub cascada in Kohala, Hawaii (transfer cu salupa privata) 300 dolari Perfect Tour
Cina romantica in Piata San Marco, Venetia 200 euro/meniu Perfect Tour

Sky diving de pe Sky Tower in Aukland – Noua Zeelanda

150 euro/persoana Eturia

Scufundari cu rechinii in Africa de Sud

90 euro/persoana Eturia

Pescuit de piranha in Amazon (parte din vizitarea Amazonului, grup de 10 turisti)

- Eturia

"Una dintre cererile mai neobisnuite primite de TUI TravelCenter a fost acea de zbor cu avionul privat la New York, pentru o experienta de neuitat, parca “rupta” dintr-un film cu James Bond. Costul unui astfel de zbor se ridica la aproximativ 250.000 euro pentru doua persoane. O alta dorinta mai putin obisnuita a venit din partea unui client care a solicitat o vacanta de doua saptamani la triburile din Noua Zeelanda. Dorea liniste dupa divort. Costul unei astfel de experiente este intre 2.000 si 3.000 euro", povesteste Cosmin Marinof, director de vanzari la agentia de turism Tui TravelCenter.

"Anul acesta am avut peste 150 de cereri pentru petreceri tematice la Disneyland. Bugetele variaza in functie de hotel, de complexitate (tort aniversar, petrecere cu personaje Disney, camera hotel decorate special, rezervare restaurant etc). Cea mai scumpa cerere a fost 6.800 euro / 4 zile / 2 adulti + 1 copil. Un cuplu a decis sa-i faca o surpriza de neuitat copilului lor, la aniversarea a cinci anisori, si i-a organizat o petrecere la care au luat parte si i-au cantat “La multi ani” toate personajele celebre Disney, precum Mickey Mouse, Pluto sau Gufi. Pentru ca totul sa fie la cel mai inalt nivel, cazarea a fost aleasa in Hotelul Disneyland, ce se afla chiar in inima parcului de distractii Disneyland Paris, iar calatoria a avut loc la business class", spune Razvan Scaesteanu, PR specialist la Perfect Tour.

Alte cereri neobisnuite ale turistilor romani pentru vacantele lor in strainatate au fost: pescuit de peste spade in Costa Risca (Paralela 45), avion privat in Republica Dominicana, nunta religioasa in Rhodos, inchiriere yacht privat cu echipaj pentru plimbare pe Marea Mediterana (Happy Tour), casatorie si luna de miere (cu martori la destinatie), transportul unui catel Husky adult cumparat in insula Tenerife si adus in tara si transportul unei urne funerare cu mama clientului pentru a o putea imprastia intr-o destinatie exotica (Cocktail Holidays).

Sursa foto: Andrea Izzotti/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri