Pilotul britanic Patrick Smith, autor al cartii „Cockpit Confidential”, care are si un blog unde ofera informatii interesante despre ceea ce presupune munca sa, a explicat in publicatia „The Independent” adevarul din spatele celor mai cunoscute mituri legate de zborul cu avionul, conform Adevarul.

Avioanele evacueaza fecalele in timpul zborului

Este un mit care circula de zeci de ani, dar fara sa aiba vreo baza reala. Rezervoarele pastreaza fecalele pana cand aeronava aterizeaza, apoi sunt golite de personalul specializat de pe aeroport.

Citeste si:

Aerul din avion este un focar de infectie Multe persoane considera ca un spatiu inchis, destul de mic, cum este cabina unei aeronave, este un adevarat pericol pentru sanatate, mai ales ca pot fi si pasageri bolnavi. Pana la urma, orice spatiu aglomerat poate fi inclus in aceasta categorie, dar aerul din avion este surprinzator de curat. Mare parte provine din exterior, iar restul este recirculat, dar tot aerul se filtreaza printr-un sistem extrem de eficient. Ceea ce ar trebui sa va ingrijoreze mai mult decat aerul respirat sunt suprafetele din avion, care poate au fost atinse de persoane gripate sau care sufera de alte afectiuni: inchizatoarea de la toaleta, bratele scaunului, masuta pliabila etc.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Matej Kastelic / shutterstock