Una dintre cele mai frumoase insule din lume, un adevarat paradis estival sufocat de numarul mare de turisti, va interzice anul acesta accesul vizitatorilor pentru a permite refacerea ecosistemului, conform Adevarul.

Autoritatile din Thailanda au anuntat ca una dintre cele mai frumoase insule din tara, Koh Tachai, va intra intr-o perioada de refacere dupa ce fluxul de turisti a afectat grav ecosistemul. Astfel, din 15 octombrie, insula Koh Tachai nu va mai primi vizitatori pentru o perioada nedefinita de timp. Tunya Netithammakul, directorul general al departamentului care se ocupa de parcurile nationale din Thailanda, a precizat ca in lipsa unei astfel de masuri insula va fi afectata in mod ireversibil.

Popularitatea de care se bucura insula in randul turistilor a dus la supraaglomerare si mediul inconjurator s-a degradat pana in punctul in care daca nu se iau masuri, recuperarea pierderilor va deveni imposibila. Un exemplu care a dus la situatia respectiva este depasirea constanta a limitei de turisti setata pentru plaja, de 70 de persoane pe zi. Astfel, numarul ajungea adesea si la 1.000 de persoane.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: gpointstudio / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Aproximativ 230 romani au fost transferati de pe insula Samothraki