Cresterea din prima jumatate a acestui an provine din consolidarea pozitiei in pietele online din Romania si Turcia pe segmentul biletelor de avion, vacante si hoteluri, respectiv majorarea volumelor vandute in Europa prin intermediul platformelor Paravion in engleza, spaniola, italiana, greaca, bulgara si maghiara, dar si din extinderea pe noi piete (SUA si Asia de Sud Est).

Cele mai mari cresteri au fost inregistrate pe segmentul biletelor de avion (50%), pe hoteluri (35%), pachete city break si vacante charter. Scaderi ale volumelor vandute au fost pentru vacantele in Antalya si statiunile din Spania. In schimb, se cauta mult mai mult Grecia, Malta si Cipru.

"Fata de prima jumatate a anului trecut, am constatat o crestere semnificativa a ponderii mobilului ca mijloc de achizitie a vacantelor, o crestere a ratei de conversie pe mobil si un numar mai mare de clienti ce acceseaza direct Paravion", a declarat Remus Visan, managing director al Paravion.

De asemenea, in primul semestru al acestui an a crescut intervalul dintre momentul achizitiei si cel al plecarii, si a urcat si pretul mediu pentru biletul de avion, lucru explicat prin faptul ca turistii aleg mult mai des destinatii de pe alte continente, pentru care, fireste, calatoria e mai scumpa decat in cazul celor din Europa. Cele mai spectaculoase cresteri se inregistreaza pentru plecarile din Romania catre Thailanda, Singapore, Cipru, Islanda, Indonezia, Coreea de Sud si Statele Unite.

Citeste si:

Cele mai cautate cinci destinatii pentru vacante de o saptamana in acest an sunt Creta, Zakynthos, Rhodos, Corfu si Antalya, iar la city break-uri conduc Roma, Viena, Praga, Amsterdam si Bruxelles. Cei care cumpara doar bilete de avion aleg Amsterdam, Istanbul, Paris, Munchen si Praga.

In 2015, Paravion a inregistrat o cifra de afaceri de 193 milioane lei (43,41 mil. euro), in crestere cu 150%, si o pierdere de 1,1 mil. lei (247.000 euro) , potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

In Romania, Paravion este cea mai mare agentie de turism online dupa cifra de afaceri si concureaza cu Vola, eSky si Fly-go.