Conform datelor Paravion, 60% dintre turistii romani care si-au rezervat vacante in afara tarii vara aceasta au ales pachetele disponibile in Creta si Zakynthos. Cele mai multe sejururi in aceste insule, respectiv 45%, au fost cumparate cu oferte last minute, in luna iulie.
Bugetul mediu alocat de romanii care si-au programat concediul in cele doua insule se ridica la 600 de euro de persoana si include biletele de avion, transportul de la aeroport la hotel si retur, precum si cazarea cu demipensiune.

”Creta si Zakynthos sunt destinatii extrem de ofertante pentru turisti, fie ca sunt amatori de relaxare, pasionati de sporturi nautice sau vor sa descopere locuri cu o incarcatura culturala bogata. Totusi, cei care si-au achizitionat vacante in aceste insule trebuie sa isi rezerve cateva zile si pentru vizitarea principalelor obiective turistice, pentru a se bucura de o experienta de vacanta desavarsita”, declara Remus Visan, Director General al Paravion.

Printre cele mai importante puncte de atractie pentru turistii care ajung in Creta se numara: Palatul minoic din Knossos - cel mai important sit arheologic de pe insula, orasul Rethymno, supranumit Venetia Greciei, sau Elafonissi, cea mai frumoasa plaja din sud-vestul insulei.

Citeste si:

Turistii care si-au rezervat vacante in Zakynthos, insula supranumita „Venetia sudului” sau „Floarea Levantului”, pot vizita orasul Zakynthos - capitala insulei, plaja Navagio - una dintre cele mai apreciate din Grecia, preferata in special de cei care vor sa fie izolati de restul civilizatiei, si grotele Keri, numite si pesterile albastre, care sunt foarte cautate de turistii pasionati de snorkeling.

Cu o cifra de afaceri de 193 mil. lei (43 mil. euro), Paravion.ro este cea mai mare agentie de turism online si una dintre cele mai mari agentii de turism din Romania, unde concureaza cu Vola.ro, eSky.ro, Tripsta.ro si Fly-go.ro.