Desi a fost un sezon estival bun si litoralul este in crestere, turismul montan sufera intrucat in ultimii 10 ani nu a existat niciun proiect guvernamental pentru statiunile de la munte, sustine Alin Burcea, prezent la WALL-STREET 360. Astfel, in opinia lui, Romania nu exista pe harta turismului de iarna in Europa, ba mai mult, nu trebuie declarata o tara turistica pentru ca Guvernul nu promoveaza turismul.

"In Bulgaria, la 8 milioane de locuitori vin 8 milioane de turisti, in Romania la 20 milioane de locuitori vin 2 milioane de turisti. Din cele 2 milioane de turisti, 1,3 milioane vin cu «treaba», cu business, nu sunt turisti. Deci turisti reali, care vin din intamplare sa isi petreaca vacanta in Romania nu sunt mai multi de 700.000. Atunci eu zic sa ne vedem de treaba, sa nu declaram Romania in niciun caz o tara turistica. Nu dorim la nivel de Guvern, in niciun caz Guvernul Ciolos, sa promovam turismul si atunci sa ne declaram o tara... Romania, o tara a productiei de masini, suntem foarte buni la productia de Dacii, Romania – o tara a IT-ului, am dezvoltat foarte mult IT-ul, dar Romania... sa nu vorbim despre ea ca o tara turistica pentru ca nimeni nu este interesat sa o dezvolte", a declarat presedintele ANAT la WALL-STREET 360.

Urmariti emisiunea pentru a afla ce propuneri are presedintele ANAT pentru dezvoltarea turismului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri