Ministrul propus al Turismului: Romania va promova turismul religios, iar ANT va fi desfiintata

Viitorul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, a declarat, la finalul audierilor in comisiile de specialitate din Parlament, ca Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) va fi desfiintata, urmand ca ministerul sa preia toti angajatii. Dobre a primit aviz pozitiv de la comisiile parlamentare, cu 38 de voturi pentru, 8 impotriva si doua abtineri.

”Autoritatea Nationala pentru Turism se va desfiinta si se va infiinta Ministerul Turismului. ”(Angajatii ANT) vor intra la Ministerul Turismului, ei vor fi preluati”, a spus Dobre, care adauga ca este vorba de circa 140 de angajati, informeaza News.ro.

De asemenea, Dobre a spus ca vrea sa dezvolte turismul religios.

Eu cred ca tot ce avem in zona manastirilor si bisericilor, daca ne gandim si la Bucovina, nu a fost pus in valoare de nimeni. Se poate face un proiect foarte important si foarte interesant pentru a observa si a promova in exterior toata aceasta activitate a turismului ecumenic”, a spus Dobre, la finalul audierilor.

Ministrul propus a promis ca tichetele de vacanta pentru bugetari, masura inclusa in programul de guvernare, vor fi introduse din acest an. ”Dorim sa luam aceasta masura in prima jumatate a anului 2017”, a afirmat Dobre.

Citeste si:
Nelu Tătaru: Clasamentul zonelor de risc și sursele de infectare cu...
Clasamentul zonelor de risc....
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Ministrul propus al Turismului estimeaza ca Legea Turismului va intra in vigoare in a doua parte a acestui an.

Raspunzand unei intrebari, Dobre spune ca a petrecut sarbatorile de iarna la Predeal, iar anul trecut in Maramures.

Dobre sustine ca turismul va putea ajunge in Romania, prin aplicarea noilor programe promise de PSD, pana la o pondere de 4% din produsul intern brut (PIB), de la sub 1% din PIB in prezent.

Citeste si:
Pensiunile din Bucovina caută modalități de subzistență pentru a...
COVID-19 | Pensiunile din...
Sursa foto: Pixabay.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri