Toti cei care aleg sa petreaca Craciunul in locatii turistice cauta locuri in care se pastreaza traditiile de Sarbatori, incepand de la obiceiul prepararii carnii de porc si al cozonacilor, pana la venirea lui Mos Craciun si a colindatorilor.

De la an la an, tot mai multi romani petrec Craciunul in locatii de vacanta, alaturi de familie si de prieteni, dar cauta locuri in care se respecta datinile si se pregatesc meniuri traditionale, sustine Dumitru Grecu, presedintele Asociatiei Turistice Transfagarasan.

Daca in urma cu patru-cinci ani, doar 10% dintre romani plecau in vacanta in perioada Craciunului, conform datelor statistice, in acest an estimam ca numarul acestora se va tripla, tinand cont de tendinta ascendenta din ultimii trei ani, este de parere omul de afaceri care detine un hotel in zona Valea cu Pesti, de pe Transfagarasan si Casa Domneasca, din Curtea de Arges.

Potrivit lui Dumitru Grecu, toti cei care aleg sa petreaca Craciunul in locatii turistice cauta locuri in care se pastreaza traditiile de Sarbatori, incepand de la obiceiul prepararii carnii de porc si al cozonacilor, pana la venirea lui Mos Craciun si a colindatorilor.

Oamenii vor sa petreaca Sarbatorile ca acasa, dar fara sa mai munceasca, ci doar bucurandu-se din plin de cele cateva zile libere pe care si le ingaduie dupa un an de lucru. Cu toate acestea vor sa se simta ca acasa si sunt fericiti daca sunt implicati in impodobirea bradului de Craciun, sau pot asista la prepararea ceaunului cu pomana porcului, savurand un vin sau o tuica fiarta. De asemenea, toti asteapta, ca niste copii, sa se bucure de cadourile aduse de Mos Craciun in Noaptea de Ajun”, spune Dumitru Grecu, adaugand ca, pentru toti cei veniti in vacanta de Craciun, in ultimii ani, la Valea cu Pesti sau la Casa Domneasca, colindele au reprezentat cea mai frumoasa dintre traditii.

In alegerea destinatiilor din Romania romanii mai tin cont insa, de cateva lucruri, in afara de respectarea traditiilor. Astfel, cei mai multi incearca sa gaseasca locatii idilice pana la care sa nu aiba de mers mai mult de 3 ore cu masina si sa nu fie extrem de aglomerate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri