Mai mult de 80% dintre romanii care vin in agentiile de turism cu vouchere de vacanta vor sa-si ia vacanta la mare in varf de sezon cand sunt cele mai mari tarife si sunt dispusi, ca pe langa tichet, sa plateasca si din buzunar pentru a-si putea achita sejurul dorit, potrivit unui studiu TUI TravelCenter.

Cererea pentru destinatiile interne a crescut odata cu lansarea voucherelor de vacanta pentru bugetari. Llitoralul este cel mai cautat, insa romanii prefera si statiunile balneare, si sejururi la munte. Marea majoritate a celor care nu prefera marea solicita pensiuni in zone agroturistice din Delta Dunarii, Maramures, Moldova, Bucovina, Transilvania si Cazanele Dunarii.

"Majoritatea turistilor cu vouchere, fie ca aleg marea, muntele sau statiunile balneare, vor sa fie cazati in perioada iulie - august 2018, mai exact 15 iulie - 15 august, adica in full sezon, cand hotelurile si pensiunile au cele mai mari tarife", a declarat Cosmin Marinof, directorul de vanzari al TUI TravelCenter.

Tariful mediu pentru o vacanta de vara de 7 nopti cu mic dejun in aceasta perioada este 1.650 de lei, cu 200 de lei peste valoarea unui voucher de vacanta. Din studiul TUI TravelCenter, 40% dintre romanii care vin cu vouchere in agentiile de turism nu vor ca vacantele pe care le cumpara sa depaseaasca suma de 1.450 de lei, 50% dintre ei sunt dispusi sa plateasca "din buzunar", in plus, pana la 500 - 600 de lei pe un sejur si mai exista 10% care platesc cu peste 1.500 de lei mai mult fata de valoarea tichetelor.

In medie, insa, pentru ca aleg sa plece o saptamana la mare, la munte sau in Delta in varf de sezon, turistii platesc cu 31% in plus fata de valoarea voucherelor de vacanta detinute. Ca sa se incadreze doar intr-un voucher de vacanta, o familie formata, de exemplu, din doi adulti si un copil se poate caza in aceasta perioada 3 sau 4 nopti, in functie de statiune si de categoria unitatii de cazare, fie ca e vorba de munte sau de mare.

"Le-am explicat clientilor ca aceste vouchere pot fi folosite si pentru munte, de Craciun sau Revelion, sau pot cumpara cu ele vacante la mare chiar si pentru anul urmator, mai ales daca asteapta targul de turism din toamna, cand reducerile sunt foarte mari", a precizat Cosmin Marinof.

Sfaturi pentru turisti

Reprezentantul TUI TravelCenter spune ca marea problema cu voucherele este ca s-au acordat foarte tarziu si turistii nu au putut beneficia de discounturile de early booking de 30-40%, astfel incat acum platesc tariful standard pentru orice vacanta de vara.

"Sfatul meu este sa le tina si sa isi rezerve cu aceste vouchere, in noiembrie sau decembrie 2018, vacante pentru vara lui 2019. Astfel, beneficiaza de tarife de Early Booking si, cu valoarea de 1.450 de lei, pot cumpara mai multe nopti de cazare decat acum. Procesul de rezervare acum este unul anevoios, pentru ca nici hotelierii de la mare nu doresc sa vanda 3 nopti (media valorica a voucherelor de vacanta), ci 7 nopti", a afirmat Cosmin Marinof.

Turistii ar trebui sa stie ca din agentie pot cumpara orice vacanta la orice hotel/pensiune din Romania, iar tarifele din agentii sunt mai bune decat cele de receptie ale hotelurilor si pot rezerva, practic, orice hotel/pensiune licentiate din Romania, chiar daca aceastea, poate, nu accepta tichete de vacanta.

"Exista, inca, o confuzie generala a clientilor, care cred ca pot achizitiona o vacanta doar la hotelurile/pensiunile care accepta tichete de vacanta. Daca vin in agentia TUI TravelCenter, pot achizitiona in baza voucherelor orice vacanta la orice pensiune/hotel", afirma directorul de vanzari al TUI TravelCenter.

Sursa foto: Photosebia / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri