Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a aprobat, prin ordin de ministru, noi reglementari privind agrementul nautic. Schimbarile sunt legate de zonele in care pot avea loc sporturile nautice.

Concret, cei care vor sa desfasoare activitati de agrement nautic cu ambarcatiuni cu motor trebuie, de acum, sa aiba delimitat perimetrul in care pot lansa ambarcatiunile la apa. De asemenea, pe o distanta de 300 de metri de la zona in care turistii pot inota vor avea acces doar ambarcatiunile fara motor. Dupa acest perimetru balizat corespunzator vor putea fi folosite si mijloacele de agrement nautic cu motor.

Astfel, incidentele precum cele care s-au inregistrat la malul marii, in urma carora mai multi turisti au fost raniti de ambarcatiuni care circulau cu o viteza prea mare, vor putea fi evitate.

"O astfel de reglementare era absolut necesara, avand in vedere ca agrementul nautic este un fenomen care a luat amploare, mai ales pe litoral. De aceea, am considerat ca acest ordin trebuie dat cat mai repede. Nu mai putem permite ca, pe litoralul Marii Negre sau in oricare alt loc in care oamenii vin sa se relaxeze sau sa practice sporturi acvatice, sa mai fie incidente nefericite. Totodata, indemn turistii care isi petrec deja vacanta pe litoral sa respecte recomandarile salvamarilor", a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Imediat dupa publicarea acestui ordin in Monitorul Oficial, Directia de Control a Ministerului Turismului va desfasura actiuni de indrumare pe litoral pentru respectarea noilor prevederi. Dupa aceasta perioada, societatile comerciale care desfasoara activitati de agrement nautic care nu vor respecta aceste prevederi risca amenzi dar si retragerea autorizatiilor de functionare.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri