Vanzarile pentru minivacanta de Sfanta Maria sunt mai mari cu pana la 38% pe litoral si cu pana la 25% pentru statiunile balneo ori munte, fata de anul 2017, cand durata acesteia a fost de patru zile, potrivit datelor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT). Vara acesta, turistii au preferat statiunile Mamaia/Navodari, Eforie si Jupiter/Venus.

Pe litoral, vanzarile pentru minivacanta de Sfanta Maria sunt in concordanta cu intreg sezonul 2018, pe care agentiile de turism membre ANAT il anunta peste asteptari, datorita rezervarilor masive facute in perioada de Early Booking si, mai ales, acordarii voucherelor de vacanta angajatilor din sistemul public. Fata de sezonul trecut, vanzarile prin agentiile de turism sunt mai mari cu 18%-20%.

In perioada de Early Booking, cererea a fost mai mare cu o treime fata de anul trecut, in timp ce voucherele de vacanta emise in primele sase luni ale anului au ajuns la o valoare de 148 de milioane de euro, de cinci ori mai mare fata de 2017. Fara vanzarile din primele trei luni ale anului si fara voucherele de vacanta (o parte dintre acestea folosite imediat ce au fost primite), sezonul pe litoralul ar fi fost afectat de vremea nefavorabila din lunile iunie si iulie.

Turoperatorii de turism intern, membri ANAT, pledeaza in continuare pentru mentinerea voucherelor de vacanta pe hartie sau pe suport electronic si netransformarea acestora intr-o indemnizatie care ar putea sa nu fie folosita pentru cumpararea unei vacante in Romania.

Vara acesta, turistii au preferat statiunile Mamaia/Navodari, Eforie si Jupiter/Venus, la un pachet mediu de 1.920 de lei. Cele mai multe cereri au fost pentru hoteluri cu facilitati pentru copii, cu piscina, cu demipensiune ori all inclusive. Durata medie a sejurului este de cinci zile, similara sezonului trecut.

La munte si in statiunile balneo cele mai multe cereri au fost pentru sejururi de cinci nopti, respectiv sapte nopti. Pachetele pentru sejururi de cinci nopti pe Valea Prahovei au costat intre 800 si 1.200 lei/camera dubla la un hotel trei stele cu mic dejun inclus, iar in statiunile balneare costul a fost cuprins intre 1.600 lei si 2.100 de lei pentru cinci nopti de cazare in camera dubla, la un hotel de trei stele, cu demipensiune si tratament.

Datele turoperatorilor de turism intern arata ca rezervarile pentru vacante la mare in ultimele doua saptamani din august si primele doua saptamani din luna septembrie sunt peste cele de anul trecut, ceea ce va insemna ca, per total, sezonul 2018 va urma trendul ascendant deja inregistrat (+18%/20%) in comparatie cu sezonul 2017.

Sursa foto: Aleksandar Todorovic / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri