Cu o crestere spectaculoasa a numarului de turisti straini de la un an la altul, Egiptul urca si in topul preferintelor romanilor, pentru care iarna aceasta sunt disponibile cu 50% mai multe pachete de vacanta pentru relaxare la soare, ori circuite si croaziere, de la reluarea operarii pe charter in 2017.

Declarata de Organizatia Natiunilor Unite pentru Turism Mondial (UNWTO) destinatia turistica cu cea mai rapida crestere procentuala a numarului vizitatorilor de-a lungul anilor, tara isi revine treptat din punct de vedere turistic dupa Revolutia de Catifea si dupa ce mai multe atentate si doborarea unui avion cu turisti rusi au scazut dramatic vizitele strainilor. Numarul acestora a ajuns la 8,3 milioane in 2017 (cand valoarea totala a industriei a fost evaluata la 7,6 miliarde de dolari), de la 5,4 milioane in 2015, 4,8 milioane in 2014, fata de 14,7 milioane in 2010, anul anterior revolutiei, cand industria era evaluata la 12,5 miliarde de dolari.

In august 2018, oficialii egipteni anuntau ca numarul vizitatorilor inregistrati in prima jumatate a anului a crescut cu 41% fata de anul precedent, la aproximativ 5 milioane. Numarul vizitatorilor din Europa de Est a crescut cu 55% fata de 2017, la aproape 200.000 de persoane.

"Stabilitatea politica si rarirea atentatelor au readus increderea turistilor in destinatia foarte apreciata pentru scuba diving, circuite la piramide ori croaziere pe Nil. Noi am reluat operarea pe charter in 2017, cand aproximativ 1.600 de romani au petrecut o vacanta in Sharm el Sheikh, ori in circuite si croaziere pe Nil. Pentru 2018, estimam ca numarul lor va depasi 3.000. Autoritatile egiptene isi doresc cat mai multi turisti straini si sustin orice demers al unei agentii care face incoming. In plus, investesc. De-a lungul Nilului, in centrul orasului Cairo, planuiesc sa construiasca cea mai inalta cladire a Africii, cu 70 de etaje, care va oferi o priveliste panoramica asupra fluviului. Aceasta investitie va face si mai tentante croazierele pe Nil", a declarat Dan Goicea, managing partner Cocktail Holidays.

In parteneriat cu cea mai mare agentie de turism din Egipt, Cocktail Holidays lanseaza curse charter Bucuresti - Cairo, Bucuresti – Luxor pentru Craciun si Revelion, dar si Bucuresti – Hurghada nu numai de sarbatori, ci si in prima saptamana din ianuarie.

Vacante de Craciun si Revelion in Egipt

De Craciun, vacanta cu zbor charter Bucuresti – Cairo cuprinde doua nopti de cazare in capitala Egiptului, o noapte cu trenul spre Aswan si trei nopti pe un vas de croaziera pe Nil. E un program in care turistii pot vizita cele mai importante obiective turistice ale Egiptului Antic, de la Piramidele din Giza, Memphis, Sakkara, Obeliscul si Gradina Botanica din Aswan pana la Templul Philae, Valea Regilor, Templele Luxor si Karnak.

De Revelion, zborul este direct intre Bucuresti si Luxor si turistii incep vacanta pe un vas de croaziera si o continua la Cairo, timp in care viziteaza cele mai renumite piramide si temple in Luxor si Cairo.

Alte trei programe de Craciun si Revelion ii duc pe turisti cu charterul la Cairo sau Luxor, pentru vizitarea piramidelor in prima parte a vacantei, urmata de un sejur de patru ori cinci nopti in Hurghada.

Sunt pachete cu toate taxele incluse, care pornesc de la 916 euro de persoana, si care le dau turistilor posibilitatea si sa stea la soare, si sa urmeze un circuit, fiecare putand sa fie si o vacanta separata.

Pe langa acestea, trei curse charter ii duc in vacanta in Hurghada si patru curse in Sharm el Sheikh de sarbatori si in prima parte a lunii ianuarie. Pachetele pentru vacante la soare in Egipt pornesc de la 431 de euro de persoana, cu toate taxele incluse. Dintre acestea, cele mai multe solicitari au fost pentru revelion in Sharm el Sheikh, pentru care in noiembrie mai sunt foarte putine locuri.

Cocktail Holidays a ajuns la un volum de vanzari de 18 milioane de euro in 2017 si estimeaza o crestere de 15% in 2018.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri