Desi in trecut romanii obisnuiau sa isi cumpere vacantele cu putin timp inainte de plecarea in concediu, in ultimii ani s-a observat o preocupare accentuata a turistilor pentru alegerea timpurie a destinatiilor de vacanta. Acum planificarea concediilor se face din timp, in topul preferintelor fiind tarile latine, insulele exotice si croazierele. Acest lucru se datoreaza conceptului early booking, care consta in achizitionarea unui pachet de servicii turistice cu cel putin jumatate de an inainte de inceperea sezonului, la preturi cu pana la 45% mai mici fata de pretul de lista.

Inainte sa consulti ofertele early booking 2019, descopera care sunt principalele avantaje de care poti beneficia atunci cand alegi din timp urmatoarea destinatie de vacanta.

1. Pachete cu preturi reduse

Ai la dispozitie o varietate de oferte early booking pentru vacantele din urmatorul sezon de vara. Daca te hotarasti acum asupra destinatiei, beneficiezi de conditii preferentiale si tarife cu pana la 45% mai mici pentru sejururi in destinatii populare. Banii economisiti ii poti pastra pentru concediu sau poti planifica o alta excursie.

2. Cele mai bune optiuni de cazare

Atunci cand optezi pentru o vacanta early booking primesti cele mai bune oferte si ai libertatea de a alege perioada pe care ti-o doresti, hotelul si chiar tipul de camera in care vrei sa-ti petreci sejurul, intrucat disponibilitatea este mult mai mare. Mai ales atunci cand mergi in vacanta cu grupul de prieteni, aceste oferte sunt solutia ideala de a avea mai multe optiuni disponibile pentru voi toti. In cazul in care rezervarile se fac pe ultima suta de metri, sansele ca in plin sezon sa gasiti cele mai bune locuri in hotelul preferat scad semnificativ. In plus, atunci cand rezervi din timp, cazarea este garantata si, astfel, este eliminat riscul de a exista suprapuneri de rezervari la hotel.

3. Conditii avantajoase de transport

Beneficiile ofertelor early booking se resimt si atunci cand vine vorba de transport. Daca alegi sa calatoresti cu autocarul, probabil ca vei vrea sa ocupi locurile din fata, insa acestea sunt distribuite in ordinea rezervarii. In cazul in care rezervi din timp, iti vei putea alege locurile preferate pentru a te simti confortabil pana la destinatie. Pe de alta parte, daca pleci in vacanta cu avionul, tarifele scazute la bilete iti vor face mai accesibila calatoria spre destinatii indepartate.

4. Plata in mai multe transe

Un alt avantaj al concediilor early booking este plata in mai multe transe. Mai exact, vei plati un avans in momentul rezervarii, iar diferenta se poate achita in rate pana in luna precedenta plecarii sau pana la expirarea termenului de early booking. In cazul in care iti rezervi vacanta in ultimul moment, vei fi nevoit sa platesti suma integral, care poate fi cu aproape 50% mai mare fata de costul unei rezervari timpurii.

5. Mai mult timp pentru informare si planificare

Rezervarile facute cu cateva luni inainte de plecare iti ofera timpul si placerea de a te ocupa de planificarea in detaliu a vacantei. Fara sa fii presat de timp, vei putea sa culegi informatii despre principalele obiective turistice care te asteapta la destinatie, despre ce activitati poti face in locul respectiv sau in imprejurimi. De asemenea, ai timp sa discuti cu persoane care au calatorit in urmatoarea ta destinatie de vacanta si care iti pot impartasi experienta lor, ajutandu-te cu sfaturi si recomandari pentru gestionarea eficienta a cheltuielilor.

Niciodata nu este prea devreme sa rezervi sejurul pentru sezonul urmator. Descopera ofertele early booking pentru 2019, planifica-ti din timp vacanta, iar apoi tot ce trebuie sa faci este sa astepti concediul pentru a te bucura de servicii de calitate la preturi avantajoase.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri