Un urias proiect de complex balnear pe coasta de est a Coreei de Nord, unde Kim Jong Un vrea sa se ridice hoteluri, cinematografe si un parc acvatic, este aproape de a fi finalizat, a anuntat joi un site american specializat, pe baza unor imagini din satelit, relateaza AFP.

Zona turistica Wonsan-Kalma este cuprinsa intre un aeroport recent si coasta de est a Coreei de Nord, intr-o regiune unde Phenianul a testat rachete balistice si a desfasurat exercitii de artilerie, scrie Agerpres.

Complexul ar urma sa devina piesa centrala a industriei turistice care incepe sa apara in Coreea de Nord. Phenianul incearca sa isi dezvolte economia in ciuda sanctiunilor internationale adoptate impotriva sa din cauza programelor nuclear si balistic interzise.

Anul trecut, Coreea de Nord a primit 100.000 de turisti straini, in special chinezi, conform estimarilor unor profesionisti din industria turismului. Phenianul nu publica totusi cifre oficiale.

Lucrarile la aceasta zona turistica sunt indeaproape monitorizare de liderul nord-coreean, iar o mare ceremonie a fost anuntata pentru octombrie, cand Coreea de Nord va sarbatori 74 de ani de la crearea Partidului Muncitorilor, partidul unic.

Top 3 destinatii ecoturistice...
Citeste si: Trei destinatii ecoturistice pe care sa le vizitezi in 2019

Site-ul 38 North a publicat imagini din satelit, cele mai recente fiind din decembrie, care arata ca exteriorul majoritatii unor cladiri care erau anterior in curs de constructie este "pe punctul de a fi finalizat" si ca "mai multe cladiri noi sau reorganizate sunt in stadii avansate". Imaginile arata de asemenea un tobogan acvatic si un cinematograf.

Liderul Kim Jong Un si-ar fi petrecut verile in aceasta regiune cand era copil. El s-a deplasat la fata locului de trei ori in 2018 si le-a reprosat gestionarilor proiectului unele lipsuri si a dat ordine precise pentru derularea lucrarilor, conform presei oficiale nord-coreene.

Kim "a descoperit ca intregul drum nu este perfect din punct de vedere artistic", a relatat agentia de presa KCNA dupa o inspectie desfasurata de liderul nord-coreean in octombrie.

"El le-a dat ordin responsabililor sa ia in considerare construirea mai multor hoteluri si hosteluri, de peste 30 de etaje", a mai multor sali de jocuri, a mai multor cinematografe, a unui "stadion multifunctional" si a unui "vast parc acvatic", precum si a unui "parc de distractii", a adaugat agentia

Finantare europeana de 40.000...
Citeste si: Finantare europeana pentru un proiect de turism ecologic

Sursa foto: Aleksandar Todorovic / Shutterstock.com

Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Un sfert din pensiunile din Delta ar putea fi deschise iarna viitoare