Numarul turistilor la nivel mondial, in crestere. Pragul a fost atins cu doi ani mai devreme

Numarul sosirilor turistilor internationali la nivel mondial a crescut in 2018 cu 6%, pana la 1,4 miliarde, atingand acest prag cu doi ani mai devreme decat se preconiza, potrivit estimarilor facute de Organizatia Mondiala a Turismului (OMT).

Crestere se datoreaza in special turistilor internationali care au calatorit spre Europa meridionala, numarul acestora inregistrand un avans de 7% in 2018, comparativ cu 2017. Pe ansamblu, numarul turistilor care, in 2018, au venit in Europa a crescut cu 6%, pana la 713 milioane, potrivit OMT, citata de Agerpres.

Piata din Orientul Mijlociu si-a continuat redresarea, inregistrand in 2018 o crestere de 10%, pana la 64 de milioane de turisti internationali, la fel ca Africa, in cazul carei s-a consemnat o majorare de 7%, pana la 67 de milioane de turisti internationali.

Regiunea Asia Pacific a primit 343 milioane de turisti internationali, in crestere cu 6% comparativ cu 2017, iar continentul american a primit 217 milioane de turisti internationali, o crestere de 3%.

Pentru 2019, Organizatia Mondiala a Turismului mizeaza pe o crestere cuprinsa intre 3% si 4% a numarului de turisti internationali, adica o progresie in linie cu ritmurile istorice de crestere. Incetinirea economiei mondiale, incertitudinile legate de Brexit, precum si tensiunile comerciale si geopolitice ar putea da nastere unei atitudini de expectativa in randul investitorilor si turistilor, apreciaza OMT.

Citeste si:
Pierderi de 320 de miliarde de dolari în 5 luni, pentru industria...
Pierderi de 320 de miliarde...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

"Cresterea turismului in ultimii ani confirma ca acest sector este astazi unul dintre cele mai puternice motoare ale cresterii si dezvoltarii mondiale", a declarat secretarul general al OMT, Zurab Pololikashvili.

Acesta a adaugat ca "avem responsabilitatea de a o gestiona in mod durabil, astfel incat aceasta expansiune sa se traduca in beneficii reale pentru toate tarile".

Conform prognozelor pe termen lung ale UNWTO, publicate in 2010, cifra de 1,4 miliarde de turisti internationali urma sa fie atinsa in 2020. Cu toate acestea, cresterea economica solida, calatoriile ieftine cu avionul, progresele tehnologice, noile modele de business si obtinerea mai usoara a vizelor la nivel global a permis o crestere accelerata a turistilor internationali in ultimii ani.

Citeste si:
Terase închise după 23:00: Mai multe familii pe litoral decât tineri
Terase închise după 23:00:...
Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri