Ministerul Turismului a initiat procedurile pentru plata ultimei transe necesare proiectului, in valoare de 1,075 milioane de lei. Pentru proiectul privind dezvoltarea infrastructurii de agrement in statiunea Voineasa, Ministerul a platit in total 106 milioane de lei.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a inspectat stadiul proiectului privind dezvoltarea infrastructurii de agrement in statiunea Voineasa, judetul Valcea, prilej cu care a anuntat si plata ultimei transe necesare finalizarii acestuia.

"Din acest moment, Ministerul s-a achitat de orice obligatie financiara, este randul autoritatilor locale sa finalizeze constructiile in asa fel incat Voineasa sa devina ceea ce am sperat cu totii, un domeniu schiabil de care sa se bucure turistii, in conditii de siguranta si confort. Am deblocat un proiect inceput in urma cu 10 ani, este o investitie mult prea importanta pentru a o lasa in acelasi stadiu in care am gasit-o, pierduta printre responsabilitati aruncate de la unii la altii. Important este ca din sezonul viitor turistii vor avea la dispozitie o partie moderna, cu tot confortul de rigoare, de la parcare, la tot felul de activitati de agrement”, a declarat ministrul Turismului, la Voineasa.

In acelasi timp, Bogdan Trif a avut o intalnire si cu autoritatile locale din judetul Valcea pe tema investitiilor in infrastructura turistica. Judetul Valcea are mai multe proiecte incluse in Masterplanul Investitiilor in turism care vizeaza, printre altele, dezvoltarea facilitatilor balneare din orasul Baile Olanesti, constructia unui parc de agrement in zona captarii izvoarelor din Calimanesti, amenajarea unui camping in Horezu si un parc de aventura in statiunea Voineasa. Cu aceasta ocazie, ministrul turismului, Bogdan Trif, a cerut autoritatilor locale sa faca demersurile necesare pentru depunerea documentatiei necesare obtinerii fondurilor de la minister, in conditiile in care a simplificat, in cursul anului trecut, conditiile de accesare a finantarilor, prin reducerea documentatiei necesare doar la nivel de studiu de fezabilitate.

Citeste si: Romania, tot mai atractiva pentru turistii straini. Din ce tari provin

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri