Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat, miercuri, contractul de finantare pentru proiectul de constructie a bazei Salvamont de la Paltinis. Proiectul are o valoare de aproape 3,6 milioane de lei, iar Ministerul Turismului va finanta 85% din investitia de baza.

Bogdan Trif a efectuat o vizita de lucru la Sibiu, unde alaturi de mai multi reprezentanti ai autoritatilor locale a mers in zona in care va fi construit un punct Salvamont ce va deservi partiilor de schi si traseelor montane din statiunea Paltinis.

"Investitiile in turism fac parte din programul de guvernare, iar acestea sunt prioritare pentru dezvoltarea sectorului de turism din tara noastra. Iata ca, saptamana trecuta am semnat un contract de finantare la Ocna Sibiului pentru extinderea si modernizarea Parcului Balnear si Parcului Garii din localitate, iar astazi am revenit la Sibiu pentru inca un contract de modernizare a infrastructurii turistice. Vorbim, de data aceasta, de construirea unui punct Salvamont in statiunea Paltinis, care va contine tot ceea ce este necesar pentru acordarea primului ajutor: de la camere de cazare pentru salvamontisti, la punct de prim-ajutor, garaj sau camere special destinate pentru echipele de interventie", a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Proiectul are o valoare de aproape 3,6 milioane de lei, iar Ministerul Turismului va finanta 85% din investitia de baza, adica 2,3 milioane de lei. Procentul de finantare a fost stabilit avand in vedere ca Paltinisul este statiune turistica de interes local, iar in acest caz Ministerul poate asigura 85% din valoarea investitiei de baza pentru proiectele autoritatilor locale. "Masurile guvernamentale sunt menite sa stimuleze industria turismului din Romania, iar investitiile sunt cu atat mai necesare pentru dezvoltarea infrastructurii turistice din tara noastra”, a mai spus Bogdan Trif.

Proiectul ”Baza salvare salvamont in statiunea Paltinis, municipiul Sibiu” va fi realizat in urmatoarele 24 de luni.

Citeste si:
Voucherele de vacanta vor fi acordate pe card
Voucherele de vacanta vor fi...

Sursa foto: Facebook / Ministerul Turismului

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Cati bani cheltuiesc turistii straini in Romania