Delta Air Lines a inceput sa limiteze unghiul de inclinare al scaunelor pasagerilor pe zborurile avioanelor A320, de la 10 centimetri la circa 5 cm. Scopul masurii este pentru a respecta spatiul personal al pasagerilor din spate, si a permite oamenilor sa foloseasca laptop-urile.

Linia aeriana insista pe faptul ca schimbarea nu va afecta in niciun fel spatiul la picioare si ca nu va adauga locuri suplimentare in avioane. La clasa I, inclinarea scaunelor se va reduce de asemenea, de la 14 cm la 9 cm.

Masura este luata dupa ce au avut loc multiple incidente “la nervi” ale pasagerilor care se simteau “striviti” de scaune lasate foarte pe spate. In multe cazuri, din cauza aceasta, unele avioane au trebuit sa aterizeze de urgenta, dupa ce pasageri s-au luat, la propriu, la bataie. In 2015, un barbat care zbura pe linia Southwest Airlines a incercat sa o sugrume pe o doamna, dupa ce aceasta a refuzat sa isi ridice scaunul, scrie presa internationala.

Desi exista gadgets precum Knee Defender, care blocheaza inclinarea scaunului de catre pasagerul din fata, acestea au fost interzise de multe linii aeriene. Intr-un incident cu un astfel de device, un avion a trebuit sa aterizeze dupa ce un pasager a aruncat un pahar de apa in fata altuia, de frustrare ca nu isi putea inclina scaunul.

Drogurile si alcoolul contribuie la 33% din incidentele ce tin de violenta in timpul zborurilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri