Veniturile Bulgariei din turism au urcat cu 6% anul trecut, la 8,4 miliarde de leva (aproximativ 4,29 miliarde de euro), a anuntat ministrul Turismului, Nikolina Angelkova.

Peste noua milioane de vizitatorilor straini au ajuns, in 2018, in Bulgaria, a transmis ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, scrie Agerpres. Obiectivul autoritatilor de la Sofia este sa dezvolte toate tipurile de turism, astfel incat statul balcanic sa fie o destinatie turistica pe tot parcursul anului.

"Facilitatile noastre deosebite vor fi ocupate 365 de zile pe an. Dar pentru a face asta, sunt necesare eforturi majore", a declarat Angelkova, estimand ca 2019 va fi un an dinamic pentru sectorul turismului, iar lupta va fi "pentru fiecare turist".

Pe langa turismul din sezonul de iarna si cel de vara, Bulgaria face eforturi pentru a stimula organizarea de congrese in Sofia si in statiunile celebre ale tarii, a explicat ministrul Turismului, adaugand ca se pregatesc reglementari menite sa atenueze povara administrativa.

Peste 9,2 milioane de turisti straini au vizitat, in 2018, Bulgaria (tara a carei populatie este de aproximativ sapte milioane), o crestere de 4,4% fata de 2017, conform datelor publicate recent de Institutul National de Statistica (NSI), cei mai multi vizitatori straini fiind din Romania, Grecia, Germania, Turcia, Macedonia si Rusia.

Citeste si:
Pana de sarbatori, turistii straini au cheltuit 5,4 mld. lei in Romani
Pana de sarbatori, turistii...

Turismul reprezinta una dintre principalele surse de venit ale Bulgariei, care asigura peste 5% din PIB si numeroase locuri de munca.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romania, cea mai mare crestere a turismului de iarna din UE