Operatorii economici din turism vor trebui sa-si informeze corect si complet clientii cu privire la oferta turistica si la serviciile pe care le presteaza, potrivit proiectului legii turismului. In plus, operatorii vor trebui sa-si protejeze turistii, dar si sa aiba grija de bunurile lor, scrie avocatnet.ro. Amenzile ar putea depasi 30.000 de lei.

Operatorii vor trebui sa protejeze turistul atat in incinta hotelului, cat si in timpul cat acesta e plecat in excursiile oferite de respectivul operator, conform normelor pentru ghizii de turism. De asemenea, le va reveni si obligatia "sa protejeze bunurile turistilor aflate in structurile de primire turistica administrate, depuse spre pastrare in case de valori sau incaperi special amenajate, impotriva deteriorarii sau furtului si sa garanteze despagubirea acestora in cazul aparitiei unor prejudicii, prin asigurarea la societati de asigurare", se arata in proiectul legii turismului. Pentru neindeplinirea acestor obligatii, operatorii vor putea fi sanctionati cu amenzi intre 20.800 si 31.200 de lei.

Amenzi intre 8.320 si 16.640 de lei ar putea primi cei care nu informeaza turistii cu privire la regulile de aparare impotriva incendiilor pe care trebuie sa le respecte, precum si cu privire la modul de comportare in cazul producerii unor situatii de urgenta.

Citeste si: Presedintele Invitation Romania, despre Legea Turismului: Un vapor in deriva este mai periculos decat un vapor condus prost

Citeste si:
Min. Turismului, clarificari privind functionarea Booking si Airbnb
Proiectul legii turismului nu...
Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Cum vom merge la plajele concesionate: cu rezervare și 2 metri între sezlonguri
Setari Cookie-uri