Peste 10.000 de turisti sunt asteptati la Tel Aviv, cu ocazia concursului Eurovision

Cu o saptamana inaintea startului concursului Eurovision, municipalitatea din Tel Aviv este pregatita sa primeasca cei 10.000 de turisti veniti special in oras pentru a asista la concursul Eurovision. Hotelurile sunt rezervate in aceasta perioada in proportie de 90%, iar pretul unei camere incepe de la 150 euro/noapte.

Israelul este o destinatie de calatorie apreciata de turistii romani, mai ales pentru pelerinajele care se organizeaza in aceasta tara. Incepand cu anul 2017, Ministerul Turismului din Israel si-a concentrat eforturile pe promovarea oraselor Tel Aviv si Ierusalim ca doua destinatii de city break intr-o singura vacanta, oferind experiente multiculturale, o viata de noapte intensa, delicii gastronomice si posibilitati pentru turismul de aventura. Peste 60 de zboruri saptamanale leaga Tel Aviv si Eilat de principalele aeroporturi din Romania - Bucuresti, Timisoara, Cluj, Iasi si Sibiu.

Cu ocazia concursului Eurovision, care se va desfasura in perioada 14-18 mai, autoritatile vor sa le asigure turistilor o experienta de neuitat. Parcul Charles Clore din Tel Aviv se va transforma in Eurovision Village, unde va avea loc si un festival de street food, Tel Aviv EAT. 50 de autobuze vor fi puse la dispozitia turistilor, pentru a facilita accesul in zona EXPO Tel Aviv.

De asemenea, municipalitatea le va oferi turistilor experienta unica a unei mese autentice de Shabbat la domiciliul familiilor din Tel Aviv. Cina de Shabbat este o baza culturala a multor familii israeliene, moment in care se strang laolalta toti membrii familiei si prietenii apropiati. Este o ocazie unica pentru turistii veniti la Tel Aviv sa invete despre traditiile evreiesti, sa serveasca preparate gatite in casa si sa aiba o experienta autentica de calatorie.

Citeste si:
Ce se afla in spatele masinariei tehnologice a Israelului
In spatele masinariei...

"Lucram din greu pentru a ne asigura ca concursul Eurovision va fi o experienta de neuitat pentru toata lumea, inclusiv pentru locuitorii care doresc sa faca parte din acest mare boom turistic. Proiectul Shabbat Dinners este una dintre multele modalitati de conectare a miilor de turisti cu familiile din Tel Aviv si introducerea lor in minunata traditie evreiasca a Shabbatului", a declarat Ron Huldai, primarul orasului Tel Aviv-Yafo.

Oaspetii vor fi taxati cu aproximativ 50 shekeli pentru a-si asigura locul. Toate veniturile vor merge la gazde.

Citeste si: Israel, venituri de aproape 6 miliarde de dolari din turism, in 2018

Citeste si:
Un producător de măști a obţinut un material cu nivel de protecţie...
Un producător de măști...
Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Fluxul în punctul de frontieră Kulata - Promachonas se desfășoară normal
Setari Cookie-uri