Temperaturile favorabile, costul vacantelor mult sub nivelul altor tari aflate in plin sezon turistic, plajele de calitate superioara sunt doar cateva dintre elementele care fac din Tel Aviv cea mai potrivita destinatie pentru calatorii la inceputul verii, potrivit CNN. Pe lista CNN se mai afla St Petersburg in Rusia, Split in Croatia, Lacul Powell, Arizona si Utah din SUA.

Primavara si toamna sunt sezoanele accesibile pentru a vizita Tel Aviv, potrivit CNN. Vara, desi este sezonul de varf, ramane cea mai populara perioada a anului din punct de vedere turistic, deoarece majoritatea europenilor opteaza pentru coasta Marii Mediterane a Israelului.

Pe langa plaje si coasta Marii Mediterane, un alt motiv pentru a alege Tel Aviv este valoarea istorica semnificativa si patrimoniul cultural abundent al acestui oras. Una dintre atractiile sale turistice majore este Orasul Alb, care face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO din 2003. CNN recomanda explorarea orasului, vizitatorii putand admira peste 4.000 de cladiri construite in stilul Bauhaus. Recomandarile includ si Casa Bialik, fosta casa a poetului national Hayyim Nahman Bialik, transformata in prezent intr-un muzeu.

Pentru activitati mai relaxante, cum ar fi cumparaturile si degustarea alimentelor locale, piata Jaffa si piata Carmel sunt locurile preferate de turisti si localnici deopotriva.

Temperaturile variaza intre 20 si 27 grade Celsius, iar printre cele mai populare plaje CNN listeaza: plaja Bograshov pentru distractie si plaja Mezizim pentru relaxare.

Citeste si:
Toate plajele din Tel Aviv au primit distinctia "Blue Flag"
Toate plajele din Tel Aviv au...

Peste 60 de zboruri saptamanale leaga orasele Tel Aviv si Eilat de principalele aeroporturi din Romania: Bucuresti, Timisoara, Cluj, Iasi si Sibiu. 2018 comparativ cu 2016 a inregistrat o crestere cu 152% a turistilor romani, iar perspectivele raman extrem de pozitive si pentru anul 2018.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Eurovision si Parada Gay au dus la un boom turistic in Israel