"Acestia sunt turistii educati, persoane care inteleg specificul Deltei Dunarii si ce presupune un turism lent, un turism de vizitare, bazat pe traditii, multiculturalism, gastronomie locala, in stransa legatura cu biodiversitatea Deltei Dunarii. Avand in vedere unicitatea Deltei Dunarii si cererea in crestere pentru acest produs turistic, noi consideram oportuna dezvoltarea unui program de activitati pentru atragerea companiilor de croaziera si, implicit, dezvoltarea transportului fluvial de pasageri in delta ucraineana a Dunarii. In vederea extinderii circuitelor, catre partea ucraineana, putem gasi impreuna cateva atractii principale pe care sa le prezentam, ca oferta comuna, agentiilor de turism si organizatorilor de croaziere, astfel incat toate partile implicate sa aiba de castigat“, a declarat Catalin Tibuleac, presedintele Asociatiei de Management al Destinatiei Turistice Delta Dunarii.
Colaborarea transfrontaliera este absolut necesara pentru "interconectarea Regiunii Dunarii, protejarea mediului, cresterea prosperitatii si consolidarea Regiunii Dunarii, precum si pentru punerea in acord a legislatiei tuturor tarilor cuprinse in bazinul hidrografic al Dunarii, avand in vedere faptul ca dimensiunea geografica a Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii excede spatiul Uniunii Europene, doar 8 dintre cele 10 tari fiind membre UE", a mai aratat presedintele AMDTDD.
Asociatia de Management al Destinatiei Turistice Delta Dunarii este o organizatie neguvernamentala, infiintata in 2018, cu scopul de a promova si dezvolta Delta Dunarii si Dobrogea de Nord. Rezultatele activitatii desfasurate de AMDTDD au adus o crestere spectaculoasa a vizibilitatii destinatiei si o crestere a numarului de turisti care au vizitat judetul Tulcea, de 77% in primele zece luni ale anului trecut fata de aceeasi perioada a anului 2017.
Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »
Te-ar putea interesa și: