Cererea tot mai mare pentru structurile all inclusive ii face pe unii hotelieri sa investeasca in acest segment, astfel ca doar in aceasta vara numarul locurilor all inclusive in hoteluri a crescut cu 3.243, respectiv cu 30% fata de capacitatea de anul trecut. Acum, pe litoralul romanesc sunt 29 de hoteluri all inclusive, care cumuleaza peste 13.500 de locuri de cazare si pot primi, intr-un an, mai mult de 270.000 turisti, potrivit unui studiu realizat de agentia Litoralulromanesc.ro.

La finalul verii trecute, pe litoralul romanesc erau 23 de hoteluri all inclusive, cu 10.333 de locuri. Intr-un singur sezon, ele puteau primi peste 205.000 de turisti. Doar in aceasta vara apar pe litoral 3.243 de locuri de cazare in sase hoteluri all inclusive: Hotel Aqvatonic din Eforie Nord, 4 stele, Hotel Atrium by the sea din Olimp, Hotel Delta din Jupiter, 3 stele, Hotel California din Jupiter, 3 stele, Hotel Cupidon din Saturn, 3 stele, Hotel Paradiso din Saturn, 3 stele.

Hotelul Paradiso din statiunea Mangalia, cunoscut pe vremuri ca Hotel Siemens sau Mangalia, trece la all inclusive, desi mai este cunoscut si pentru baza de tratament balnear. Complexul Blaxy din Olimp, proaspat intrat sub umbrela lantului hotelier Atrium, devine Atrium by The Beach, si ataca segmentele all inclusive si ultra all inclusive.

Astfel, numarul hotelurilor all inclusive pe pe litoral ajunge la 29, acestea cumuland mai mult de 13.500 de locuri, ceea ce inseamna ca pe durata intregului sezon estival pot primi peste 270.000 turisti. Distribuite pe statiuni, acestea sunt 9 in Mamaia si Mamaia Nord, 2 in Eforie Nord, 2 in Neptun Olimp, 8 locatii in statiunea Jupiter si Cap Aurora, 5 in statiunea Venus, 2 in Saturn si 1 locatie in statiunea Mangalia.

Practic, numarul hotelurilor de acest tip aproape s-a dublat fata de acum cinci ani, cand erau pe litoral doar 15 structuri all inclusive si a crescut de sase ori fata de acum zece ani, cand la mare functionau doar cinci astfel de unitati de cazare.

"Din punctul meu de vedere, raportandu-ma la cererea care exista deja in piata de turism de litoral, ar fi necesar dublarea numarului de locuri disponibile in sistem all inclusive. Este clar ca in partea de sud a litoralului sunt mult mai multe investitii in ultimii ani, majoritatea in complexuri all Inclusive. In ultimii doi ani, in partea de nord a litoralului au fost deschise doua hoteluri cu sistem all inclusive, in timp ce in partea de sud, s-au deschis opt", a declarat Ionut Nedea, CEO litoralulromanesc.ro.

Litoralulromanesc.ro a inregistrat, in 2018, un volum de vanzari de 23 milioane de euro (la Ministerul Finantelor este raportat doar comisionul de 13 milioane de lei, asa cum se intampla in cazul multor agentii de turism), iar prin intermediul agentiei au ajuns anul trecut in statiunile romanesti de la Marea Neagra peste 150.000 de turisti.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri