Aproximativ 230 romani au fost transferati de pe insula Samothraki

Aproximativ 230 de cetateni romani si 53 de autovehicule au fost transferati, in zilele de 14 si Aproximativ 230 de cetateni romani si 53 de autovehicule au fost transferati, in zilele de 14 si 15 august, de pe insula Samothraki, unde au fost probleme cu transportul naval, in portul Alexandroupoli.

"Nava care a sosit in port joi, la ora 23,15, a readus pe continent 20 de turisti romani, impreuna cu opt autovehicule. Ministerul Afacerilor Externe aproximeaza un total de 230 de cetateni romani si 53 de autovehicule transferate in cursul zilelor de 14 si 15 august de pe insula Samothraki in portul Alexandroupoli", potrivit MAE.

De asemenea, sase cetateni romani si doua autovehicule inmatriculate in Romania au fost luati de pe insula Samothraki in cea de-a doua parte a zilei de 15 august.

Potrivit sursei citate, numarul cetatenilor romani de pe insula Samothraki care au fost in situatia de a nu se putea intoarce pe continent si au fost ulterior transportati de navele elene este insa dificil de estimat, avand in vedere ciclicitatea sejururilor turistice.

Autoritatile locale au confirmat ca situatia de pe insula Samothraki a reintrat in normal si ca nu mai sunt cetateni romani care sa doreasca transferul spre continent.

Totodata, la nivelul misiunii diplomatice si al oficiului consular nu au mai fost receptionate solicitari de asistenta consulara.

In acest moment, toti cetatenii romani care au solicitat sprijin Ambasadei Romaniei la Atena, respectiv Consulatului General al Romaniei la Salonic au fost readusi in siguranta pe continent.

Cetatenii romani afectati pot in continuare solicita sprijin si asistenta consulara la numere de telefon ale Ambasadei Romaniei la Atena: +30 210 6728879 si +30 210 6744544, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau la numarul de urgenta al misiunii: +30 6978996222.

MAE reaminteste cetatenilor romani care se afla sau calatoresc in Republica Elena ca au fost emise doua atentionari de calatorie pentru Republica Elena cu privire la existenta unui risc ridicat de incendii de vegetatie, valabile inclusiv pentru data de 16 august in Insulele Ionice, precum si pentru prognoza meteorologica de vreme nefavorabila in Macedonia (Chalkidi), Tracia (Samothraki), Thessalia (Insulele Sporades).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri