Aeroportul International JFK (John F. Kennedy), cel mai mare aeroport din New York, lanseaza imbarcarea biometrica, prin recunoastere faciala, anunta compania Vision-Box.

Lufthansa este primul operator aerian care va permite imbarcarea biometrica pe Terminalul 1 (Terminal One/TOGA) al JFK. Companiile Air France, Japan Airlines si Norwegian Airlines ar urma sa faca acest lucru, fiind printre cei 22 de operatori aerieni internationali care opereaza de pe Terminalul1.

Experienta digitala are loc ca urmare a unui parteneriat intre Vision-Box, TOGA si Politia de Frontiera Americana (US Customs and Border Protection).

Odata cu volumul de pasageri in crestere a aparut si necesitatea de a procesa mai rapid si fara contact persoanele, de aceea Terminalul american a apelat la biometrie, ca solutie primara.

500 de pasageri imbarcati in mai putin de 20 minute

Avioanele de pasageri cu pana la 500 de persoane pot fi gata de plecare in mai putin de 20 de minute folosind sistemul de recunoastere faciala, care elimina verificarea pasaportului si a permiselor de imbarcare.

„A devenit crucial pentru aeroporturi si companii aeriene sa adopte capacitati biometrice de-a lungul proceselor care necesita interactiune cu calatorul, imbunatatind si crescand capacitatea operationala. Platforma noastra Vision-Box permite aeroporturilor si companiilor aeriene sa creasca digital si sa imbunatateasca substantial indicatorii de performanta, asigurand in acelasi timp calatoria si confidentialitatea pasagerilor, " a declarat Miguel Leitmann, CEO si fondator al Vision-Box.

Platforma biometrica este proiectata pentru a identifica calatorii dupa o scurta privire asupra unei camere video si pentru a verifica instant identitatea lor biroul Politiei de Frontiera Americana.

Procesul este simplu si eficient. Cu un singur pas, eligibilitatea calatorului este validata fara a fi necesar sa prezinte un pasaport sau un permis de imbarcare.

Datele biografice si biometrice personale sunt gestionate de o platforma software auditata si certificata, conceputa pentru o protectie maxima. Datele personale sau imaginile nu sunt stocate de catre entitati private, numai guvernul american pastreaza informatiile de plecare din SUA.

Platforma gazduieste procesele de imbarcare ale transportatorilor individuali prin intermediul serviciilor de utilizare comuna care permit JFK una dintre cele mai mari capacitati de imbarcare biometrice.

In urmatorii patru ani, este de asteptat ca tehnologia biometrica sa acopere mai mult de 97% din calatoriile cu liniile aeriene comerciale.

Cum functioneaza platforma biometrica de imbarcare

Pasagerul se apropie de o poarta de imbarcare automata - eGate. O camera biometrica integrata in eGate surprinde imaginea faciala a pasagerului.
Imaginea este trimisa catre CBP TVS (Travel Verification Service), care desfasoara un proces de potrivire cu token-ul facial digital stocat, capturat la procesul initial de imigrare sau din pasaportul american. In cateva secunde, sistemul verifica identitatea pasagerului si eligibilitatea acestuia pentru a intra in avion. Potrivirea pozitiva a ambelor verificari declanseaza deschiderea usilor eGate, iar pasagerul poate urca la bordul avionului.

Solutia se bazeaza pe platforma de servicii biometrice comune Vision-Box Orchestra, care permite un schimb de date rapid si sigur intre partile interesate pentru un proces rapid, intuitiv si fara probleme. Aceasta ofera o securitate fara precedent, confirmand la cel mai inalt grad de certitudine identitatea pasagerilor la imbarcare si autenticitatea documentelor care utilizeaza serviciul de verificare a calatorilor de la Departamentul Securitatii Interne CBP.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri