Romania a fost nominalizata in top 5 cele mai cautate destinatii pentru anul 2020, de platforma internationala Airbnb. Asta, dupa ce tara noastra a devenit o destinatie turistica din ce in ce mai atractiva pe plan international.

Reprezentantii Airbnb descriu Romania ca fiind o destinatie recunoscuta pentru peisajele unice, in care turistii se pot bucura de experiente unice si situeaza tara noastra intre destinatiile consacrate, precum Statele Unite, Spania, Thailanda sau Australia. Airbnb estimeaza ca Romania va cunoaste in 2020 o crestere a rezervarilor de 298% fata de anul 2019.

Aceste estimari vin dupa ce, in acest an, conform datelor INS, sosirile vizitatorilor straini in Romania a crescut, in primele 8 luni, cu peste 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

“Aceste estimari pentru anul 2020 ne arata inca o data potentialul enorm pe care Romania il are din punct de vedere turistic. Datele INS ne arata o crestere a vizitatorilor straini care au ajuns in tara noastra in primele 8 luni ale anului 2019 dar, totodata, o crestere cu aproximativ 8% a numarului de turisti romani care au ales sa isi petreaca vacantele in tara noastra si sa redescopere Romania ca destinatie turistica. Masura voucherelor de vacanta a fost cea care a stimulat foarte mult industria turistica de la noi din tara. In acelasi timp, trebuie spus ca, in acest an, sunt cu aproximativ 15% mai multe societati comerciale private care au ales sa acorde vouchere de vacanta angajatilor. Acest lucru dovedeste inca o data ca aceasta masura a fost una care a avut nu doar un rol social ci si un rol economic important”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Sursa foto: momondo.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri