Compania Tarom a adus in flota prima aeronava din seria celor noua de tip ATR 72-600, in prezent fiind singura companie aeriana din Romania care are acest tip de avion.

Acest model de avion european este capabil sa aterizeze cu mijloace de bord independente in conditii de vizibilitate redusa (LPV-200). Aeronava prezinta o capacitate de transport crescuta fata de aeronavele ATR existente in flota Tarom si poate transporta pana la 72 de pasageri, pe o distanta maxima de aproximativ 1500 de kilometri si este menita sa deserveasca piata interna si regionala.

Mentenanta va fi asigurata de catre personalul Directiei Tehnice din cadrul companiei aeriene, iar pregatirea echipajelor de zbor si a personalului tehnic se va face cu costuri minime, suportate de catre fabricant.

Aeronavele sunt achizitionate in leasing operational, pe o perioada de zece ani. Acestea vor fi folosite pentru zboruri regionale (interne si externe) si vor inlocui ATR-urile pe care compania le are in prezent in flota.

Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane Tarom a fost infiintata in 1954 si isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membra a Aliantei SkyTeam, din 1993 membra a Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri