Compania Tarom a adus in flota prima aeronava din seria celor noua de tip ATR 72-600, in prezent fiind singura companie aeriana din Romania care are acest tip de avion.

Acest model de avion european este capabil sa aterizeze cu mijloace de bord independente in conditii de vizibilitate redusa (LPV-200). Aeronava prezinta o capacitate de transport crescuta fata de aeronavele ATR existente in flota Tarom si poate transporta pana la 72 de pasageri, pe o distanta maxima de aproximativ 1500 de kilometri si este menita sa deserveasca piata interna si regionala.

Mentenanta va fi asigurata de catre personalul Directiei Tehnice din cadrul companiei aeriene, iar pregatirea echipajelor de zbor si a personalului tehnic se va face cu costuri minime, suportate de catre fabricant.

Aeronavele sunt achizitionate in leasing operational, pe o perioada de zece ani. Acestea vor fi folosite pentru zboruri regionale (interne si externe) si vor inlocui ATR-urile pe care compania le are in prezent in flota.

Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane Tarom a fost infiintata in 1954 si isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membra a Aliantei SkyTeam, din 1993 membra a Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri