Compania aeriană Air New Zealand a anunţat că analizează posibilitatea de a introduce cuşete cu paturi pentru pasagerii de la clasa economy, o iniţiativă menită să îmbunătăţească confortul pasagerilor pentru zborurile pe distanţe lungi.

Conceptul 'Economy Skynest' dezvăluit de Air New Zealand este format din şase paturi similare cu cele din cuşetele de tren sau hotelurile de tip capsulă. Paturile au o dimensiune de doi metri pe 58 de centimetri şi sunt echipate cu pernă, pătură şi perdele pentru a păstra intimitatea pasagerilor. Călătorii vor putea rezerva în avans anumite intervale orare pentru a se putea odihni în aceste cuşete pe durata unui zbor pe distanţe lungi, potrivit Agerpres.

Una din principalele surse de disconfort la clasa economy "este faptul că nu poţi să te întinzi", explică Mike Tod, director de marketing la Air New Zealand, care susţine că proiectul 'Economy Skynest' este o soluţie.

Air New Zealand a precizat că va lua o decizie finală cu privire la introducerea conceptului 'Economy Skynest' abia anul viitor, după ce va evalua performanţele proiectului pe zborurile pe ruta Auckland-New York. Durata unei călătorii pe această rută este de aproximativ 17 ore şi 40 de minute.

O altă companie aeriană, Qantas Airways Ltd, a analizat şi ea, dar a respins propunerea înaintată de producătorul de avioane Airbus vizând introducerea de capsule echipate cu paturi în zona de marfă a avioanelor A350 ce vor fi utilizate pentru zborurile pe ruta Sydney - Londra.

Primele zboruri non-stop Qantas pe rutele Sydney - New York şi Sydney -Londra ar urma să înceapă în prima jumătate a anului 2023, însă sunt condiţionate de ajungerea la un acord salarial cu piloţii care vor trebui să îşi extindă programul de zbor până la aproximativ 23 de ore.

În prezent, compania aeriană Singapore Airlines oferă cel mai lung zbor din lume, o cursă de 19 ore între Singapore şi New York.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri