În prezent companiile aeriene și tour-operatorii se confruntă cu multe întrebări din partea turiștilor privind călătoriile, unii dorind chiar renunțarea la acestea. Agențiile recomandă turiștilor să nu își amâne sau anuleze vacanța, pe motiv de coronavirus, ci, eventual, să găsească alternative în ceea ce privește destinația, mai ales dacă perioada aleasă este martie sau aprilie.

”Îi sfătuim pe turiștii noștri ca pentru vacanțele din perioada imediat următoare să aleagă destinațiile de călătorie împreună cu agenții de turism, care sunt la zi cu informațiile despre unde anume există risc de călătorie din cauza coronavirusului”, au declarat reprezentanții agenției J´Info Tours.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă să nu se impună restricții asupra călătoriilor și comerțului, nefiind vorba despre o pandemie. Drept urmare, călătoriile rezervate pentru vară, toamnă sau iarnă nu trebuie anulate.

În plus, agențiile sunt de părere că această perioadă nu este un motiv de panică pentru turism. În general, industria turismului este supusă unor astfel de crize, dar ideal este oamenii să își păstreze calmul pentru a depăși momentul critic.

“Ne putem aminti de momentul atentatelor din 11 septembrie 2001, din Statele Unite. Atunci, aveam un grup de români chiar în New York, plecați într-un incentive. Situația s-a soluționat repede, fără frici, am putut să-i aducem în țară repede, cu trei zile mai târziu. A urmat apoi 2004, cu atentat la hotelul Hilton din Taba, atunci au scăzut cererile spre Egipt, cum se întamplă, de altfel și cu alte destinații în care apar astfel de incidente. Dar s-au reluat destul de repede cursele și oameni au reînceput să călătorească”, menționează Carmen Pavel, președintă a J´Info Tours.

J'Info Tours a fost creată în 1990 de Carmen și Aurel Pavel, agenția dezvoltându-se ca un adevărat deschizător de drumuri, atât în turismului de outgoing și incoming, cât mai ales în cel de corporate. La finalul lui 2019, J’Info Tours a încheiat un parteneriat cu britanicii de la Reed & Mackay, companie specializată în corporate travel management.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri