CORONAVIRUS | Operatorii aerieni sunt obligați să folosească aeronavele, chiar dacă NU au pasageri

Liniile aeriene au irosit mii de litri de combustibil ridicând de la sol avioane "fantomă" de la izbucnirea epidemiei de coronavirus în Europa. Această practică este cauzată de regulile europene, potrivit cărora operatorii își pot pierde rutele alocate dacă nu le folosesc.

Cererea de bilete de avion a scăzut la nivel mondial, în contextul extinderii epidemiei de coronavirus. Legislația europeană obligă companiile aeriene care operează în Europa să folosească 80% din rutele pe care le-au cerut, altfel riscă să le piardă, potrivit Digi24. Astfel, unele companii aeriene sunt nevoite să ridice de la sol aeronave goale care să intre și să iasă din țări europene, aceaste proceduri având costuri mari, informează The Times of London.

În plus, Grant Shapps, secretarul britanic pentru Transporturi, a cerut Airport Coordination Limited (ACL) - primul coordonator independent de rute de zbor, care administrează anual 3,8 milioane de zboruri efectuate de pe 46 de aeroporturi - să suspende aplicarea aceste reguli pe durata epidemiei.

ACL a suspendat deja aceste reguli în privința zborurilor din Hong Kong și China, însă ele se aplică pentru restul rutelor aeriene.

Potrivit Asociației Internaționale de Transport Aerian, epidemia de coronavirus s-ar putea traduce în pierderi de 113 miliarde de dolari pentru operatorii aerieni.

Citeste si:
Colonelul care a dirijat jandarmii in seara de 10 august, audiat iar
Colonelul care a dirijat...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri