În condițiile răspândirii coronavirusului, din ce în ce mai multe companii aeriene au suspendat, anulat sau redus numărul de zboruri către regiunile afectate. Iată mai jos lista principalelor companii care au adus modificări orarului de zbor.

Companii aeriene din EUROPA

  • Air France a anunțat suspendarea zborurilor către China până în martie.
  • British Airways a suspendat zborurile către China până pe 31 martie. De asemenea, compania a redus numărul zborurilor din Londra către Statele Unite, din cauza cererilor scăzute pe această rută, incluzând și zboruri către Italia, Singapore, Coreea de Sud. De altfel, British Airways a anulat 56 de curse între Londra și orașele Milano, Bologna, Veneția și Torino.
  • Blue Air a anunțat reducerea capacității de zbor, în și dinspre Italia, din luna martie și până la începutul lunii aprilie 2020.
  • Iberia Airlines (ICAG.L) a anunțat că zborul Madrid – Shanghai, singurul de altfel, a fost suspendat până la finalul lunii aprilie.
  • KLM a suspendat activitatea către aeroporturile Chengdu, Hangzhou, Xiamen până pe 3 mai 2020.
  • Lufthansa a anunţat că va suspenda toate zborurile spre China, până la data 24 aprilie, şi spre Teheran, până la 30 aprilie, din cauza răspândirii noului tip de coronavirus. De asemenea, vor reduce cu până la 30% zborurile către Italia, în perioada 2- 14 martie 2020. Decizia va afecta orașele Milano, Veneția, Bologna, Roma. De asemenea, Brussels Airlines, o ramură a Lufthansa, va reduce numărul zborurilor către Nordul Italiei cu până la 30%, în perioada 2- 14 martie 2020.
  • Ryanair a anunțat că va reduce cu până la 25% din zborurile sale către Italia în perioada 17 martie- 8 aprilie 2020.
  • Toate companiile aeriene rusești, cu excepția Aeroflot, au suspendat zborurile către China începând cu 31 ianuarie. Aeroflot a redus numărul zborurilor către Beijing, Shanghai și Guangzhou până la 29 februarie 2020. În schimb, Ikar, o companie mică, și-a continuat programul normal de zboruri către China. În plus, toate pachetele care sosesc din China vor fi trimise într-un terminal separat din Moscova, pe aeroportul Sheremetyevo.
  • Wizz Air a anulat peste 60% din zborurile către Italia pentru perioada 11 martie – 2 aprilie 2020. Programul de zbor revine la normal după 2 aprilie 2020. Turiștilor li se oferă modificarea gratuită a rezervării, rambursarea integrală a banilor achitați sau 120% din suma plătită sub formă de credit de companie.

Companii aeriene din ASIA

  • Flydubai a fost nevoită să anuleze zboruri dintre Dubai și orașe din Iran, potrivit unei hotărâri guvernamentale.
  • Turkish Airlines a anunțat că a anulat toate zborurile către orașele iraniene, cu excepția Teheranului, până la 10 martie 2020. Zborurile comerciale între Turcia și Iran sunt suspendate până la notificări ulterioare.
  • Qatar Airways a suspendat activitatea către China începând cu 1 februarie, până la informații ulterioare. De asemenea, a anunțat că va impune carantina de 14 zile pasagerilor din Iran sau Coreea de Sud, chiar dacă aceștia nu prezintă niciun simptom. În plus, Iraq, Turcia, Afganistan, Pakistan, Armenia și-au închis granițele cu Iranul, iar Arabia Saudită, Kuweit, Iordania, Emiratele Arabe Unite, Oman și Georgia au impus restricții de călătorie acestuia.

Citește și: Mohammad Murad: Hotelurile din București au 40% grad de ocupare din cauza CORONAVIRUSULUI.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri