Situație verde pe litoral. Tone de alge au ajuns pe plajă la Mamaia

Este invazie de alge pe litoralul românesc. Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea au curățat aseară plajele, dar dimineață, la malul mării, era din nou format un alt covor verde de alge aduse din larg, scrie Digi24.

Bogdan Bola, directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea, a declarat că fenomenul se întâmplă de mai multe săptămâni, dar nu cu intensitatea simțită miercuri.

"Aceste depozite de alge se colectează zilnic, dar de ieri, la prânz, a ieșit o maree de alge la țărm, curenții din mare și-au schimbat direcția și au adus la mal toate algele din larg.

Temperatura crescută a apei influențează enorm fenomenul.

Despre aceste alge, specialiștii mi-au spus că de 10 ani nu s-au confruntat cu o așa problemă.

Citeste si:
​​​​​​​De Sfânta Maria, florile ajung pe plajă, la munte sau în parc
​​​​​​​De Sfânta Maria, 20%...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Fenomenul se manifestă așa din cauza iernii blânde care a fost și a temperaturilor foarte ridicate din aer și apă. Aceste temperaturi vor face ca algele să fie prezente în continuare pe litoral. Ne așteptăm la tot mai mari cantități în fiecare zi.

Curățăm plajele în fiecare seară. Nu există altă soluție. Multă lume vorbește despre montarea unor plase care să le blocheze, dar la Marea Neagră curenții nu sunt de suprafață, așa că algele care se rup în timpul furtunilor sunt aduse târâș pe fundul mării, până la mal, nu vin la suprafață. Aceste plase, nu ar avea, astfel, nicio eficiență", a explicat Bogdan Bola.

Citeste si:
SNAM vrea sa construiasca fabrici pentru imbutelierea apei minerale
SNAM asteapta avizul...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri