”Mareea verde” a apărut din nou pe plajele de pe litoralul românesc

Zeci de tone de alge au fost strânse în acest weekend de pe plajele de pe litoral, de la Costinești, spre stațiunile din sudul litoralului (Saturn și Olimp). "O nouă maree verde", așa este numit fenomenul de Bogdan Bola, directorul Administrației Bazinale a Apelor Dobrogea Litoral (ABADL), potrivit Digi24.

Bogdan Bola a publicat mai multe fotografii și filmulețe când utilajele instituției au adunat algele de pe plaje.

"De la Costinești în jos spre stațiunile din sudul litoralului (Saturn și Olimp), o nouă maree verde ne-a lovit în doar câteva ore. Dacă aseară, oamenii noștri de la #ABADL au acționat pe această zonă, ridicând zeci de tone de alge, astăzi ne confruntăm (iarăși) cu această imagine. Algele de un verde crud denotă faptul că doar ce au ieșit la mal, așa că în această seară colegii mei vor avea iarăși de furcă pe această zonă a țărmului mării. Chiar dacă este un fenomen perfect natural pentru Marea Neagră, realizăm disconfortul produs turiștilor și constănțenilor și vom face tot ce putem să rezolvăm problema", a transmis Bola, pe contul său de Facebook.

Fenomenul se manifestă așa din cauza iernii blânde care a fost și a temperaturilor foarte ridicate din aer și apă. Aceste temperaturi determină ca algele să fie prezente în continuare pe litoral.

”Curățăm plajele în fiecare seară. Nu există altă soluție. Multă lume vorbește despre montarea unor plase care să le blocheze, dar la Marea Neagră curenții nu sunt de suprafață, așa că algele care se rup în timpul furtunilor sunt aduse târâș pe fundul mării, până la mal, nu vin la suprafață. Aceste plase, nu ar avea, astfel, nicio eficiență", a explicat atunci Bogdan Bola.

Citeste si:
Alegeri locale 2020: Buletine tipărite greșit în comuna Costinești
Alegeri locale 2020: Buletine...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Sursa foto: Facebook/Bogdan Bola

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri