Situaţia actuală ȋn care se regăseşte piaţa aviatică mondială nu opreşte planurile de dezvoltarea ale uneia dintre cele mai noi companii aeriene din România. Animawings inaugurează primele sale curse aeriene spre destinaţii turistice mult căutate de turiştii români.

Lansată pe piaţă ȋn luna ianuarie 2020, Animawings reprezintă cea mai nouă companie aviatică din ţara noastră. Aceasta vine să completeze portofoliul de branduri ale Memento Group: Christian Tour, TUI TravelCenter, MementoBUS şi Hello România, cu activităţi ȋn domeniul serviciilor şi turismului.

Ȋn acest proiect al companiei aeriene, Memento Group şi-a unit forţele cu compania națională a Greciei, Aegeab Airlines, care a preluat ȋn luna aprilie 2020 o cotă de participare strategică de 25% din capitalul Animawings.

Compania aeriană şi-a obţinut certificatul de operator aerian (AOC) cu puţin timp ȋn urmă, ȋn ciuda constrângerilor apărute din pricina situaţiei create de epidemia pe care o traversăm.

Animawings punctează un statut, ȋncă de la inaugurare, asta deoarece suntem o companie de aviaţie care şi-a obţinut AOC-ul ȋn perioada de după izbucnirea pandemiei Covid-19.

Antonio Stoian, Manager General Animawings

Prima aeronavă Animawings

Prima aeronavă care a intrat ȋn flota Animawings, ȋnmatriculată cu indicativul YR-AGA, este de tip Airbus A320-200, având 174 locuri ȋn clasa Economy şi beneficiind de configuraţia aeronavelor din flota Aegean Airlines.

Am dat startul sezonului turistic din această vară cu primele curse efectuate ȋn regim charter pentru touroperatori din România, către destinaţii din Grecia (Insula Creta, Insula Zakynthos şi Salonic). Suntem ȋn legătură cu autorităţile şi de ȋndată ce vor fi considerate sigure, avem capacitatea operaţională să ȋncepem zborurile spre Spania, Turcia, Egipt şi Tunisia, destinaţii turistice tradiţionale pentru piaţa românească”, spune Tudor Constantinescu, Director Comercial Animawings.

Ȋmpreună cu partenerul Aegean Airlines, compania studiază posibilitatea extinderii operării, ȋncepând cu sezonul de iarnă, spre destinaţii cu potenţial de trafic turistic ridicat. Aici ne referim la rute către oraşe din bazinul Mediteranei, nordul Italiei sau Orientul Apropiat. Ȋn plus, Animawings va dispune ȋn următoarele luni şi de o platformă web dedicată pentru achiziţionarea şi gestionarea activităţii specifice unei companii aeriene.

Cu o cifră de afaceri globală de aproape 195 milioane euro, Memento Group, are operațiuni în România, Grecia, Turcia, Spania, Polonia, Serbia, Republica Moldova şi SUA. Grupul reunește companii cu activități ȋn domeniul turismului - touroperatori, OTA, servicii de transport, tehnologie specifică turismului și un broker de asigurări. Totodată, ȋncepând cu anul 2019, Memento Group este partenerul oficial ȋn România al TUI Group, cel mai mare grup turistic din lume, dezvoltând rețeaua de agenţii TUI TravelCenter.

Ȋncepând cu anul 2010, Aegean devine membru al Star Aliance, compania fiind lansată în 1999. În plus, Aegean are o comandă ferma pentru 46 aeronave noi de tipul A320 si A321 NEO cu o optiune pentru alte 12 aeronave. Dintre aceste au fost deja livrate catre companie 3 aeronave, urmând ca restul să fie produse și livrate în următorii 4 ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri