PROTEST: Terasele și restaurantele își SUSPENDĂ activitatea

Refuzul categoric al autorităților de a permite deschiderea restaurantelor, dar și îngrădirea programului și modului de funcționare a teraselor a generat o serie de nemulțumiri în rândul operatorilor economici din sectorul HoReCa. Unul dintre cele mai afectate domenii, HoReCa s-a confruntat cu reduceri de personal și scăderi ale veniturilor.

Iar pentru că, în opinia oamenilor din domeniu, autoritățile nu au luat măsuri concrete de susținere a industriei, pe data 19 august, la ora 17:00, activitatea tuturor teraselor și restaurantelor va fi suspendată sau se va limita la servirea clienților deja așezați la mese. Modalitatea de a protesta față de atitudinea autorităților vizavi de sectorul HoReCa va fi lăsată la latitudinea fiecărui proprietar de restaurant sau terasă.

"Miercuri, între orele 17:00 și 18:00 întrerupem vânzarea și ne poziționăm în fața restaurantelor și a teraselor cu pancarte și ne exprimăm pașnic și conform normelor de prevenire a răspândirii COVID-19, nemulțumirea față de măsurile adoptate", spun organizatorii prostestului.

”Ne propunem să atragem atenția factorilor de decizie, dar nu vrem să afectăm încasările restaurantelor sau clienții. Dorim suspendarea parțială sau totală a activității. În acest sens, fiecare operator va decide cum va prostesta”, a declarat Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), pentru wall-street.ro.

Citeste si:
Protest în Piața Universității împotriva măștilor de protecție
Protest în Piața...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Protestul va avea loc între orele 17:00-18:00 și va fi însoțit de pancarte cu diferite mesaje, cum ar fi: "400.000 afectați fără a fi infectați", "omorâți o tradiție doar din intuiție" sau "nu ne mai serviți soluții expirate. Este ilegal și letal".

Citeste si:
CJ Ilfov se închide temporar după ce un angajat a fost confirmat cu...
Consiliul Județean Ilfov se...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri