Refuzul categoric al autorităților de a permite deschiderea restaurantelor, dar și îngrădirea programului și modului de funcționare a teraselor a generat o serie de nemulțumiri în rândul operatorilor economici din sectorul HoReCa. Unul dintre cele mai afectate domenii, HoReCa s-a confruntat cu reduceri de personal și scăderi ale veniturilor.

Iar pentru că, în opinia oamenilor din domeniu, autoritățile nu au luat măsuri concrete de susținere a industriei, pe data 19 august, la ora 17:00, activitatea tuturor teraselor și restaurantelor va fi suspendată sau se va limita la servirea clienților deja așezați la mese. Modalitatea de a protesta față de atitudinea autorităților vizavi de sectorul HoReCa va fi lăsată la latitudinea fiecărui proprietar de restaurant sau terasă.

"Miercuri, între orele 17:00 și 18:00 întrerupem vânzarea și ne poziționăm în fața restaurantelor și a teraselor cu pancarte și ne exprimăm pașnic și conform normelor de prevenire a răspândirii COVID-19, nemulțumirea față de măsurile adoptate", spun organizatorii prostestului.

”Ne propunem să atragem atenția factorilor de decizie, dar nu vrem să afectăm încasările restaurantelor sau clienții. Dorim suspendarea parțială sau totală a activității. În acest sens, fiecare operator va decide cum va prostesta”, a declarat Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), pentru wall-street.ro.

Protestul va avea loc între orele 17:00-18:00 și va fi însoțit de pancarte cu diferite mesaje, cum ar fi: "400.000 afectați fără a fi infectați", "omorâți o tradiție doar din intuiție" sau "nu ne mai serviți soluții expirate. Este ilegal și letal".

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri